matys2392 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam wiem że już było wiele pisane na ten temat tzn problemy z qooqle ale ja nie wiem jak sobie z nim poradzić. Nie znam się na robieniu log'ów czy coś w tym stylu i nie wiem czy miałem zakładać nowy temat czy co. Ale nie przeciągając już. Mam taki problem. W opcji zasilania mam ustawione aby po 1h wygaszał mi się monitor. Lecz po zaledwie 30min gdy nic nie robię on się sam wygasza i dość długo przywraca się pulpit a wraz z nim qooqle. Kilka stron startowych na raz mi się pojawia i po zamknięciu tych okienek ponownie mi się ekran wygasza. I tak w kółko. Proszę pomóżcie mi. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam wiem że już było wiele pisane na ten temat tzn problemy z qooqle ale ja nie wiem jak sobie z nim poradzić. Nie znam się na robieniu log'ów czy coś w tym stylu i nie wiem czy miałem zakładać nowy temat czy co. W zasadach działu jest wyraźnie napisane, że każdy ma zakładać osobisty temat, niezależnie od istnienia tematów innych użytkowników z podobnym problemem. W zasadach także jest wyszczególnione, że prócz loga z OTL podaje się log z GMER (pod kątem infekcji rootkit). Przechodząc do usuwania infekcji Qooqlle oraz wątpliwej reputacji wtyczki vShare Plugin (KLIK): 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Arek\AppData\Local\Codecs.exe C:\Users\Arek\AppData\Local\jushed.exe C:\Users\Arek\AppData\Local\nircmd.exe C:\Users\Arek\AppData\Local\operaprefs.ini C:\ProgramData\jushed.exe C:\ProgramData\nircmd.exe C:\ProgramData\operaprefs.ini C:\ProgramData\timerxfile C:\ProgramData\datesavefile C:\ProgramData\varsavefile :Reg [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "jushed"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :OTL O2 - BHO: (vShare Toolbar) - {043C5167-00BB-4324-AF7E-62013FAEDACF} - C:\Program Files\vShare\vshare_toolbar.dll () O3 - HKLM\..\Toolbar: (vShare Toolbar) - {043C5167-00BB-4324-AF7E-62013FAEDACF} - C:\Program Files\vShare\vshare_toolbar.dll () O18 - Protocol\Handler\vsharechrome {3F3A4B8A-86FC-43A4-BB00-6D7EBE9D4484} - C:\Program Files\vShare\vshare_toolbar.dll () :Commands [emptyflash] [emptytemp] Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. Po restarcie systemu otworzysię log z wynikami. 2. Wygeneruj nowe logi z OTL opcją Skanuj. Dołącz log powstały z usuwania w punkcie 1. Dorzuć log z AD-Remover. . Odnośnik do komentarza
matys2392 Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Dodaję wszystkie logi: log1.txt OTL.Txt Ad-Report-SCAN1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Sprawa z Qooqlle załatwiona. Elementy vShare musiały zostać usunięte czymś między pierwszym pokazanym logiem a obecnym, bo ich już nie było. Poświadcza to też AD-Remover, który widzi tylko jeden wpis od vShare. 1. Uruchom AD-Remover w trybie usuwania, niech dokończy te drobnostki. 2. Posprzątaj po używanych narzędziach: Odinstaluj AD-Remover. W OTL użyj opcję Sprzątanie, co zlikwiduje kwarantannę OTL z obiektami Qooqlle oraz sam program z dysku. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. 4. Software do aktualizacji: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216024FF}" = Java 6 Update 24"Gadu-Gadu 10" = Gadu-Gadu 10"Mozilla Thunderbird (3.1.9)" = Mozilla Thunderbird (3.1.9) - Zainstaluj najnowsze wersje Java i Thunderbird: INSTRUKCJE. - Opcjonalnie rozważ wymianę ciężkiego GG10 alternatywą z dobrą obsługą Gadu. W temacie Darmowe komunikatory oglądnij opisy: AQQ, Kadu, WTW i Miranda. Osobiście polecam WTW. . Odnośnik do komentarza
matys2392 Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 dziękuję za pomoc jesteście cudowni Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi