Bonifacy Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Aktualnie używam NIS 2010. Posiadając go skorzystałem z możliwości utworzenia płyty ratunkowej Nortona za pomocą Norton Bootable Recovery Tool. Fajna sprawa "w razie co". I tu mam pytanie: - czy utworzona bootowalna płyta posiada w sobie bazę definicji (ja bynajmniej w pliku NBRT.iso plików definicji nie widzę) czy też korzysta z tych będących na HDD a od NIS-a? Rozumiem, że jeśli korzysta z tej bazy na dysku twardym to nie byłoby potrzeby częstego korzystania z Kreatora narzędzia Norton Bootable Recovery Tool, tworzenia aktualizowanych obrazów i wypalania nowych płytek. Tak? Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Bonifacy czy utworzona bootowalna płyta posiada w sobie bazę definicji Nie - narzędzie Norton Bootable Recovery Tool łączy się z Internetem i pobiera aktualizacje. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Bonifacy Nie - narzędzie Norton Bootable Recovery Tool łączy się z Internetem i pobiera aktualizacje. Czegoś nie kumam. Korzystam z Neostrady za pomocą modemu ADSL Sagem. Odpalam kompa z utworzonej płyty Notona. Na uruchomionej płycie nie opcji zapodania mu hasła i nazwy użytkownika - no to jak może to narzędzie pobrać w tym przypadku aktualizacje z Internetu? Sam przeterzepie mi zasoby dysku w poszukiwaniu danych do zalogowania??? Odnośnik do komentarza
zord Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 wchodzisz tu http://www.symantec.com/business/security_response/definitions/download/detail.jsp?gid=savce ściągasz plik z końcówka -i32.exe rozpakowujesz go potem rozpakowujesz plik VIRSCAN.zip i po odpaleniu komputera z płyty można wybrać żeby skorzystał z definicji zapisanych na dysku wystarczy wskazać ten folder Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi