olszanski Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam Mam problem z moim komputerem stacjonarnym. Bardzo długo ładuje się system. Pojawiają się ikony ale potem dysk jeszcze długo pracuje i cały czas jakby się coś ładowało. Uruchamianie programów też trwa bardzo długo. Zdarza się, że podczas przeglądania zawartości dysku okno z zawartością dysku przestaje odpowiadać i albo po kilkunastu sekundach się odblokowuje albo trzeba zamykać z Menadżera urządzeń. Zdarzają się też BSOD. Użyłem BlueScreenView i zamieszczam także log z niego. Jak zdarzy się BSOD lub komputer się zawiesi to niekiedy podczas startu pokazuje się skanowanie dysku i np ostatnio podczas tego skanowania był komunikat, że plik pagefile.sys ma nieprawidłowy rozmiar a na dysku C: mam 11 folderów FOUND. To chyba sa od tego skanowania tak? pozdrawiam BSOD.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 W logach nie widać śladu infekcji, zaś to może wyglądać na problem sprzętowy. BSODY głównie na jądrze Windows. Czy sprawdzałeś czy w trybie awaryjnym też występuje problem? Warto też sprawdzić zachowanie systemu na czystym rozruchu. Temat na razie zostaje przeniesiony do działu Hardware (bez logów skoncentrowanych na malware). Zapoznaj się z informacjami jakie należy podać w tym dziale: KLIK Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Ten ostatni BSOD najprawdopodobniej został wywołany sterownikem audio. Caused By Driver : cmuda.sys ... File Description : C-Media Audio WDM Driver Product Name : C-Media Audio Driver (WDM) Company : C-Media Inc Dlatego też, oprócz tego o co prosił Landuss, sprawdź w menedżerze urządzeń czy wszystko jest OK ze sterownikami. Możesz spróbować je zaktualizować - jeśli są dostępne nowsze. Poza tym sprawdź w jakim trybie pracuje kontroler dysku (o ile jest na IDE). https://www.fixitpc.pl/topic/46-archiwalny-optymalizacja-i-odchudzanie-xp/page__st__20__p__180entry180 Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi