htw Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Witam Tym razem padło na mnie Skanowałem komputer tak w sumie z przypadku, bo nic złego się nie działo no ale wyszło coś w Malwarebytes' Anti-Malware i wole się "pochwalić" na wypadek ewentualnie czegoś gorszego : Oczywiście wszystko grzecznie wyczyściłem ale wolę zrobić Log i pokazać do wglądu. Logi wykonałem tuż po wyczyszczeniu. Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100 www.malwarebytes.org Wersja bazy: 6661 Windows 6.1.7601 Service Pack 1 Internet Explorer 9.0.8112.16421 2011-05-24 11:39:09 mbam-log-2011-05-24 (11-39-09).txt Typ skanowania: Szybkie skanowanie Przeskanowano obiektów: 177113 Upłynęło: 1 minut(y), 49 sekund(y) Zainfekowanych procesów w pamięci: 1 Zainfekowanych modułów w pamięci: 0 Zainfekowanych kluczy rejestru: 1 Zainfekowanych wartości rejestru: 6 Zainfekowane informacje rejestru systemowego: 0 Zainfekowanych folderów: 0 Zainfekowanych plików: 3 Zainfekowanych procesów w pamięci: c:\Users\htw\AppData\Roaming\localservicenetwork\svchost.exe (Trojan.Agent) -> 3596 -> Unloaded process successfully. Zainfekowanych modułów w pamięci: (Nie znaleziono zagrożeń) Zainfekowanych kluczy rejestru: HKEY_CURRENT_USER\Software\DC3_FEXEC (Malware.Trace) -> Quarantined and deleted successfully. Zainfekowanych wartości rejestru: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run\LocalServiceNetwork (Trojan.Agent) -> Value: LocalServiceNetwork -> Quarantined and deleted successfully. Zainfekowane informacje rejestru systemowego: (Nie znaleziono zagrożeń) Zainfekowanych folderów: (Nie znaleziono zagrożeń) Zainfekowanych plików: c:\Users\htw\AppData\Local\Temp\dclogs.sys (Stolen.Data) -> Quarantined and deleted successfully. d:\Temp\dclogs.sys (Stolen.Data) -> Quarantined and deleted successfully. c:\Users\htw\AppData\Roaming\localservicenetwork\svchost.exe (Trojan.Agent) -> Quarantined and deleted successfully. reszta w załącznikach, Gmer'a nie robiłem bo mam 64bit system. . OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 MBAM usunął drobną infekcję, zaś w logach nie ma żadnego śladu czynnej infekcji. Oprogramowanie widzę, że masz aktualne więc nie ma się tu czym zajmować. Odnośnik do komentarza
htw Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 o to chodziło DZIEKI ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi