kerpal Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Witam, właśnie konczy mi sie umowa z multimo , mam 2mb/s, placilem 54zł, teraz do wyboru mam albo UPC 5mb albo Multimedia 6mb, multimedia drozsze ale czy lepsze ? jakie są wasze opinie ? mowimy o kablowym internecie... uzywam go do torrentow, rapidshare, gry online, wiec ping wazny tez... Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 To zależy w jakim mieście mieszkasz i jakie są perspektywy rozwoju sieci. Ja np. 3 lata temu zakupiłem w UPC neta 2 Mb (kosztowało to 60 PLN razem z analogową kablówką) a po roku przyspieszyli do 8 nie podnosząc ceny. Może i u Ciebie ktoś zastosuje podobny manewr? A tak poważnie, to użytkowałem też net z Multimediów i pomijając koszmarny do obsługi pod Linuksem modem SpeedTouch 330, nie było z nim większych problemów. Ostatnio widziałem u kumpla z pracy jako urządzenie do łączenia z netem w Multimediach właśnie... switch ADSL. Podobno, jeśli spróbujesz zastąpić go własnym routerem, nie będziesz mógł korzystać z kablówki. No comments. Dzisiaj mam 25Mb za 80 PLN i nie narzekam. Multimedia są na razie daleko w tyle... BTW. Torrenty - to ktoś jeszcze tego używa? Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 ja mam sagema fast 800, jestem z centrum Wroclawia, chce tylko neta bez kablowki ... Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 to bierz UPC. Ja nie wrócę już ani do Multimediów ani do TP (też przerabiałem). Dodatkowo we Wrocku masz możliwość korzystania z prędkości 120Mb - w niedalekiej przyszłości cena na pewno spadnie do przyzwoitego poziomu (w Mielcu - gdzie mieszkam - nieprędko zobaczę taki transfer). 50Mb kosztuje ok. 100PLN. Da się wytrzymać. 25Mb ok. 80PLN. Uwierz mi, te prędkości są warte wydanej kasy. Odnośnik do komentarza
KSU Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 We Wrocławiu jest tylko kilka budynków w których jest możliwość wyboru między UPC a Multimedia. Nie wydaje mi się by był wybór. Pewnie tak też jest w innych miastach. Pracowałem w Multimedii więc wiem co nieco. Mają ustalone strefy wpływów i nie wchodzą sobie w paradę. Jeżeli masz możliwość wyboru to tylko UPC. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 KSU, mieszkam na podkarpackiej prowincji, a jednak u mnie w bloku są dostępne Multimedia, UPC, TP i jakieś StarMedia (czy coś takiego) - wszystkie oferują net więc we Wrocku siłą rzeczy wybór musi być Gdyby w Mielcu UPC oferowało prędkość 120Mb, rzecz jasna zafundowałbym se takową - w tajemnicy przed żoną, of course, coby uniknąć niepotrzebnych scysji Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Dołączam się do zwolenników UPC. Edytowane 25 Lipca 2011 przez DawidS28 Upłynął czas ważności tematu - zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi