codac Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam. Mam opere 11.10 . Otrzymałem maila z załącznikami doc. i odt. Doc. pobiera i widzi jako plik openoffice , natomiast odt. ściąga jako skompresowany zip. Nie mogę tego odczytać. W preferencjach opery zaawansowane/pobieranie jest rozszerzenie odt. Co to może być? Oba rozszerzenia są z pakietu openoffice, doc. - opera rozpoznaje jako openofficeowy plik, a odt. -typ skompresowany zip. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Doc, jest plikiem Worda, odt, jest z Open Office, w okienku pobierania powinna być pozycja otwórz za pomocą, lub w preferencjach zaznaczasz dane rozszerzenie i poprzez edycję ustawiasz przez jaki program ma być otwierane. Odnośnik do komentarza
perlit Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Cześć. Otwórz za pomocą konwertera on line link. Wcześniej zapisz go w dogodnej lokalizacji. Odnośnik do komentarza
codac Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Dzięki za wskazówke, ale nie chcę konwertować odt do doc. Powinien otwierać sie automatycznie. W IE9 otwiera się normalnie. W preferencjach/rozszerzenia ustawiam swriter, albo soffice , ale to nic nie daje. Typ pliku rozpoznaje jako zip. Zrzuciłem screeny, może coś pomogą. Kiedy najeżdżam kursorem na załącznik jest nazwa pliku.odt kiedy chcę pobrać rozpoznaje jako zip. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 No dobrze a jesteś pewien że ten plik był wysłany niespakowany, jakiś to dziwny przypadek. Odnośnik do komentarza
perlit Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Cześć. *.odt są spakowanymi plikami XML ZIPem. To dlatego Twój załącznik.odt jest rozpoznawany jako zip. Wypakuj ten załącznik 7-Zipem, to się przekonasz. Kliknij 2x plik content.xml to może odczytasz część danych. Zapoznaj się z tym: link. Odnośnik do komentarza
codac Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dzięki za pomoc. Teraz zainstalowałem Forefoxa i z odt. jest ok, mam natomiast inny problem. Na stronie pracuj.pl żeby sprawdzić,otworzyć kolejną ofertę pracy za każdym razem najpierw muszę wykasować ciasteczka. W przeciwnym razie pokazuje się Bad Request HTTP Error 400. The request is badly formed. Co zrobić żeby "normalnie" sprawdzać oferty? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 prawym na stronę -> Pokaż informacje o stronie -> Uprawnienia -> Zapisywanie ciasteczek -> odznacz: Użyj domyślnych -> Zezwól na czas sesji. Odnośnik do komentarza
codac Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Nic to nie dało:( Muszę wyczyścić wszystkie ciasteczka. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Oczywiście zrobiłeś to na http://www.pracuj.pl/, prawda? I ustaw na Blokuj... Odnośnik do komentarza
codac Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ustawienie Blokuj pomogło! Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi