kris Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam mam problem z qooqlle.Jest to nachalna i ciągle pojawiająca sie stronka,czytałem o tym duzo w necie i na forum i potrzebne do tego jest jakiś skrypt OTL.Czy mógłby ktos mi pomóc z tym problem ? Bo gdzies wyczytałem,że na kazdego kompa musi być inny skrypt i nie kazdy lepszy pasuje :/ Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Proszę się otrząsnąć i popatrzyć gdzie zakładasz temat. Przenoszę z działu Windows 7 do działu Malware. Po drugie, przeczytaj zasady działu: KLIK. Jeśli nie podasz logów, nie jest możliwe żadne usuwanie. Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 A mógłbyś mi powiedzieć czym zrobić te logi itp.... Nie znam się na tym za bardzo Sory,że pomyliłem dział.Mam windows 7,64 bitowy. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Czy ty nie widzisz tematów przyklejonych na forum? Masz tam wszystko opisane. Prosze wykonać logi z OTL: KLIK Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ok,zrobiłem to o co prosiłeś. Mam nadzieję,że to pomoże. OTL.TxtPobieranie informacji ... Extras.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL [2011-05-08 11:14:55 | 000,001,860 | ---- | M] () -- C:\Users\OEM\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\v6px60uu.default\searchplugins\search.xml O4 - HKLM..\Run: [csrs] C:\ProgramData\csrs.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKLM..\Run: [svhost] C:\Program Files (x86)\Common Files\svhost.exe () O4 - HKLM..\Run: [wincmd] File not found O4 - HKLM..\Run: [winloqon] C:\ProgramData\winloqon.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKU\S-1-5-21-3373441908-4139635629-1053190932-1000..\Run: [browserChoice] File not found :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Odinstaluj zbędny pasek sponsoringowy - uTorrentBar Toolbar + Conduit Engine 3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL. Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Dziwne,ale tych Tollabrli nigdzie nie ma...i jeszcze jedno, qooqlle juz zniknęło.Ale podaje logi,bo czytałem gdzieś,że po jakimś czasie znowu się to pojawiło. OTL.Txt2.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Cytat Dziwne,ale tych Tollabrli nigdzie nie ma... Są na liście dodaj/usuń programy czyli na Windows 7 to się nazywa "Programy i funkcje" w panelu sterowania w gałęzi 32 bitowej: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall] "conduitEngine" = Conduit Engine "uTorrentBar Toolbar" = uTorrentBar Toolbar Poza tym infekcja usunięta i wykonaj jeszcze poniższe zalecenia: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Wykonaj obowiązkowo aktualizacje Windows 7 Service Pack 1 + Internet Explorer 9 3. Wyzeruj stan przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Bardzo dziękuję Wam za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi