kris Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam mam problem z qooqlle.Jest to nachalna i ciągle pojawiająca sie stronka,czytałem o tym duzo w necie i na forum i potrzebne do tego jest jakiś skrypt OTL.Czy mógłby ktos mi pomóc z tym problem ? Bo gdzies wyczytałem,że na kazdego kompa musi być inny skrypt i nie kazdy lepszy pasuje :/ Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Proszę się otrząsnąć i popatrzyć gdzie zakładasz temat. Przenoszę z działu Windows 7 do działu Malware. Po drugie, przeczytaj zasady działu: KLIK. Jeśli nie podasz logów, nie jest możliwe żadne usuwanie. Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 A mógłbyś mi powiedzieć czym zrobić te logi itp.... Nie znam się na tym za bardzo Sory,że pomyliłem dział.Mam windows 7,64 bitowy. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Czy ty nie widzisz tematów przyklejonych na forum? Masz tam wszystko opisane. Prosze wykonać logi z OTL: KLIK Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ok,zrobiłem to o co prosiłeś. Mam nadzieję,że to pomoże. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL [2011-05-08 11:14:55 | 000,001,860 | ---- | M] () -- C:\Users\OEM\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\v6px60uu.default\searchplugins\search.xml O4 - HKLM..\Run: [csrs] C:\ProgramData\csrs.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKLM..\Run: [svhost] C:\Program Files (x86)\Common Files\svhost.exe () O4 - HKLM..\Run: [wincmd] File not found O4 - HKLM..\Run: [winloqon] C:\ProgramData\winloqon.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKU\S-1-5-21-3373441908-4139635629-1053190932-1000..\Run: [browserChoice] File not found :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Odinstaluj zbędny pasek sponsoringowy - uTorrentBar Toolbar + Conduit Engine 3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL. Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Dziwne,ale tych Tollabrli nigdzie nie ma...i jeszcze jedno, qooqlle juz zniknęło.Ale podaje logi,bo czytałem gdzieś,że po jakimś czasie znowu się to pojawiło. OTL.Txt2.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Dziwne,ale tych Tollabrli nigdzie nie ma... Są na liście dodaj/usuń programy czyli na Windows 7 to się nazywa "Programy i funkcje" w panelu sterowania w gałęzi 32 bitowej: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall] "conduitEngine" = Conduit Engine "uTorrentBar Toolbar" = uTorrentBar Toolbar Poza tym infekcja usunięta i wykonaj jeszcze poniższe zalecenia: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Wykonaj obowiązkowo aktualizacje Windows 7 Service Pack 1 + Internet Explorer 9 3. Wyzeruj stan przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
kris Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Bardzo dziękuję Wam za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi