mortal Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam serdecznie. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w instalacji Adobe Flash Playera dla IE 8. Otóz gdy przeglądam strony www spod tej przeglądarki to wyskakuje mi monit, że nie mam zainstalowanej tej aplikacji. Po jej ściągnięciu i uruchomieniu instalatora wyskakuje taki oto kwiatek: Mam wrażenie, że winę za to ponosi DWPF. Oczywiście instalkę uruchamian jako zaufaną. Co mam zrobić aby zainstalować tą aplikacje? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 To co się rzuca w oczy to napis na belce: "DefenseWall Status: Niezaufany". Przepuść to w programie - może potrzeba puścić cały Internet Explorer w takim trybie a nie tylko montaż formantu. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ale ja właśnie przepuszczam to w DWPF ( uruchamiam jako zaufany ), więc nie rozumiem czemu pojawia się taki właśnie napis. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Uściśliłam wyżej - nie tylko instalator Flash ale i cały Internet Explorer. Ponadto, w ostateczności przecież możesz zdeaktywować osłonę na czas instalacji. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Wyłączałem całkowicie DWPF przed próbą instalacji i ona również się nie powiodła. Różnica była tylko taka, że na belce nie było wzmianki o działaniu DWPF. Poza tym poprzez IE 8 nie mogę pobrać Adobe, tzn pojawia się ikonka na stronie, która prowadzi mnie do instalki Adobe, po kliknięciu na " Pobierz teraz " jednak nic się nie dzieje. Instalkę ściągam przez operę na Pulpit i wtedy instaluję, bez powodzenia. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Zakładając, że w Opcjach internetowych nie masz żadnego babola w konfiguracji ActiveX, może wypróbuj z tego tematu: KLIK. Chodzi mi o dwa ostatnie posty punktujące pomyślne użycie komendy secedit resetującej ustawienia zabezpieczeń na XP. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Czyli chodzi Tobie o to aby po wpisaniu ciągu CMD wpisać polecenie: secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose ? Mam nadzieję, że to bezpieczna metoda i nie grozi skutkami ubocznymi. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 A może to tak samo jak u mnie było, że trzeba było tą instalkę uruchomić jako admin? Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Nie wiem o co mu chodzi. Może jakaś usługa jest wyłączona? Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Oczywiście moje pytanie może być głupie ale czy pobrałeś odpowiednią wersję? Wierzę w twoją wiedzę ale przypadki się zdarzają dlatego to napisałem Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Wydaje mi się, że moja wiedza jest na tyle rozbudowana iż pozwala mi na pobranie właściwej wersji Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Czy wykonałeś to: Czyli chodzi Tobie o to aby po wpisaniu ciągu CMD wpisać polecenie: secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose ? Mam nadzieję, że to bezpieczna metoda i nie grozi skutkami ubocznymi. Opis polecenia i jego konsekwencji na XP w: KB313222 Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Przepraszam, że nie pisałem,ale czasu mało ostatnio. Z problemem sobie poradziłem czasowo usuwając DWPF. Proszę o zamknięcie tematu i dziękuje za wskazówki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi