TomecekGD Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Witam. Zainstalowałem sobie VirtualBox v4.0.6.71416. Mój system to windows 7 Home Premium x86. Na wirtualnej maszynie zainstalowałem Windows XP SP3 + Guest Additions. W opcjach ustawiłem współdzielenie schowka dwukierunkowo. Pomimo tego nie mogę kopiować i wklejać pomiędzy systemem wirtualnym a systemem matką. Przeciąganie i upuszczanie także nie działa. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Mogę się mylić, ale przeciąganie i upuszczanie jeszcze nie jest zaimplementowane (widziałem prośby o to na forum vb), a współdzielenie schowka odnosi się tylko do kopiowania zawartości pliku tekstowego (ogólnie fragmentów tekstu) - przynajmniej u mnie kopiowanie tekstu działa bezproblemowo. Chyba prościej będzie jak skorzystasz z udostępniania folderów, zaś kopiowanie uprościsz wykorzystując mechanizm PPM > Wyślij do... "skrót_do_katalogu_współdzielonego". https://www.fixitpc.pl/topic/3006-blad-explorerexe-oraz-drwtsn32exe-zawieszenie-systemu/page__view__findpost__p__23195 Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 A mnie się wydawało, że to działało. Zwróć uwagę z jakiej lokalizacji coś kopiujesz, bo jeśli to pulpit na pulpit, to fakt, to może nie działać. Ale np C: na pulpit? Odnośnik do komentarza
TomecekGD Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Eh. Microsoft Virtual PC, który był wydany w 2008 roku może kopiować wszystko co mi się podoba. Działa także wyśmienicie przeciągnij i upuść. Virtualbox z 2011 roku tego nie posiada? Podziękuję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi