wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Czy to ograniczenie jest konieczne lub wymuszone? Chodzi o wyszukiwanie na forum: Ilość wpisanych znaków jest mniejsza od 4. Chciałem znaleźć tematy z SP3 (dla XP). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Odpowiem nie do końca na temat, ale mam nadzieję, że się to przyda: Z wyszukiwarki forumowej praktycznie nie korzystam, wpisuję po prostu w Google: site:fixitpc.pl tutaj_to_czego_szukam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 To jest domyślne i mądre ograniczenie, którego nie zmienię. 3 znaki i niżej mogą zwracać zbyt dużo (mało precyzyjnych) wyników i to niepotrzebne dręczenie zasobów. Przypominam, że nie tylko użytkownicy mają tu prawo do wyszukiwarki, ale także goście, a 3 znaki to również takie słowa jak "ale" czy "tak". Na forum z liczbą 200 postów = tak. Na forum które ma aktualnie ponad 27 tysięcy postów i przybiera na wadze = nie. Temat wydzielam jako nie związany z aktualizacją. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Całkowicie się zgadzam ale są słowa klucze i tu przywołany SP3 w konkretnym dziale.Czy mozna i w jaki sposób wyszukać takie posty - tematy?"XP SP3" - nie znajduje niczego. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Czy mozna i w jaki sposób wyszukać takie posty - tematy? Tu działa sposób Dawida przez Google. I ja tak wyszukuję tematy na forum przy słowach kluczach 3-znakowych. "XP SP3" - nie znajduje niczego. Ostatecznie wejdzie tu fraza "Service Pack 3". . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Tu działa sposób Dawida przez Google. I ja tak wyszukuję tematy na forum przy słowach kluczach 3-znakowych. OK. Jednak dla mnie jest to dziwny sposób wyszukiwania wewnątrz forum. Skoro tak musi być - zapamiętam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi