peter2012 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Cześć, Mój problem polega na tym,że moje konto gdzieś wyparowało i tylko Bóg wie gdzie....oraz ja.Otóż jako że z reguły nie potrzebne są mi uprawnienia administratora,to miałem konto z ograniczeniami.A do operacji typu instalowanie gier lub programów wymagających wyższych uprawnień służy mi ukryte (przez tweak w rejestrze) konto Admin (nie Administrator).Konto zniknęło po następującej operacji:Start-->Uruchom-->control userpasswords2-->prosi o login i hasło admina więc podaje-->Włącza się i nie wiem co mnie skusiło,żeby zmienić grupę/typ mojego konta z Ograniczonego dostępu na Użytkownik standardowy,klikam Zastosuj,a tu błąd(to co pamiętam):Nie można odnaleźć określonej grupy użytkowników.Upewnij się....bla bla bla.No to zamykam wylogowuje się a tu: Nazw kont nie widać - Niektórzy tego nie chcieli Na początku się nie przejąłem bo - jak pewnie wiele z was - miałem większe kłopoty z komputerem niż takie coś.Ale jak się okazało później,mogę sie logować tylko przez CTRL+ALT+DEL.A nie jest to wygodne.Nazwa konta - peter2012. Zrzuty ekranu: Panel sterowania: Po wpisaniu komendy control userpasswords2: W aplikacji ReProfiler: System: Windows XP SP3 Sorry za długi wstęp,ale ja tak mam Proszę o pomoc w "ujawnieniu" konta. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 nie wiem co mnie skusiło,żeby zmienić grupę/typ mojego konta z Ograniczonego dostępu na Użytkownik standardowy,klikam Zastosuj,a tu błąd(to co pamiętam):Nie można odnaleźć określonej grupy użytkowników.Upewnij się....bla bla bla.No to zamykam wylogowuje się a tu: Skoro zmieniałeś przynależność grupową i był błąd, ponownie przesuń konto do odpowiedniej grupy. Brak przynależności grupowej to podstawowa przyczyna dla zaniku konta z wyświetlania. Start > Uruchom > cmd Wylistuj dostępne grupy: net localgroup Przesuń konto do wybranej: net localgroup NazwaGrupy peter2012 /add . Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Dzięki,picasso!Tak jak mówiłaś,moje konto nie było w żadnej grupie,toteż nie było go na ekranie logowania.Wszystko gra i tańczy!I jak zwykle,kolejne rozwiązanie problemu z komputerem mam w pamięci... Edytowane 2 Maja 2011 przez picasso Temat rozwiązany. Zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi