szopen64 Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam. Od niedawna zauważyłem że katalog Prefetch jest pusty, jest jedynie plik ustawień konfiguracyjnych layout. Wiem że żaden program mi go nie czyści, posiadam AdvancedSystemCare uruchamiany z systemem lecz on nie ma opcji czyszczenia tego folderu. Jaka jest inna przyczyna nieodkładania się plików w tym folderze? Windows XP SP3 Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 szopen64 posiadam AdvancedSystemCare uruchamiany z systemem lecz on nie ma opcji czyszczenia tego folderu Przyczyn może być wiele. Na początek dodaj folder Prefetch w ASC do ignorowanych. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 ASC nie ma opcji czyszczenia folderu Prefetch, po za tym wyłączyłem auto czyszczenie i obserwując folder nie widzę żeby coś się w nim zapisywało. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Nasuwa się pytanie: czy wyłączałeś usługi Harmonogram zadań i System zdarzeń COM+ lub wykorzystałeś Windows Worms Doors Cleaner do zamknięcia portu 135? Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Harmonogram zadań jest ustawiony na ręczny, System zdarzeń COM+ również jest na ręczny i uruchomiony a w WWDC wszystkie porty zamknięte i tak mam obecnie i miałem wcześniej. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 a w WWDC wszystkie porty zamknięte i tak mam obecnie i miałem wcześniej. To przypuszczalna przyczyna defektu Prefetch. Odblokuj port 135. Zaś usługę Harmonogramu przestaw na Auto. Przeczekaj 3 restarty systemu. Jeśli nadal będzie pusto, możesz skorzystać z tej komendy: KLIK. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Port 135 odblokowany, Harmonogram zadań ustawiony na auto i uruchomiony, kilka restartów i nic. Usunąłem stary plik layout z folderu Prefetch, wpisałem podaną komendę, kilka restartów i nic, nawet layout się nie odbudował więc wrzuciłem z powrotem ten plik do folderu, ponownie wpisana komenda, kilka restartów i jak było pusto tak jest. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Pokaż co masz w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters W wartości EnablePrefetcher. Wartość ta może przyjąć następujące numery: KLIK. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 U mnie wartość tego klucza jest ustawiona na "0", jaką wartość ustawić w opcjach 1-3? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Ustaw wartość na domyślną, czyli numer 3. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 szopen64 U mnie wartość tego klucza jest ustawiona na "0"Port 135 odblokowany Harmonogram zadań jest ustawiony na ręczny, System zdarzeń COM+ również jest na ręczny Bez komentarza - wszystko powyłąnczane i czyszczone spowalniaczami. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Po trzecim restarcie pliki zaczęły się zapisywać w folderze. Wielkie dzięki picasso, na pewno słyszałaś i czytałaś wiele komplementów ale jako kobiecie w sprawach technicznych należą Ci się podwójne podziękowania. Problem rozwiązany i temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi