qbek50 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam. Używam utorrent 1,6,1. Każda z osobna pozycja na liście idzie z max UL, ale gdy włączę wysyłanie kilku pozycji na raz to prędkość UL wyności 60% mojego łącza. Czym to jest spowodowane ? ewentualnie jakie ustawienie/ parametr ma na to wpływ ? Druga sprawa: czasem na pasku w tym programie mam wykrzyknik, jak na załączonym zdjęciu -> po chwili on znika na zieloną fajkę (że jest ok). Dzieje się to w czasie działania programu a nie tylko na samym starcie. Co to może być ? W zaporze mam ustawiony wyjątek dla utorrent. Porty pozamykałem wszystkie WWDC Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Wrzuć screeny z każdej zakładki z ustawień uTorrenta. Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Może warto na początek zaktualizować do najnowszej wersji 2.2.1, która od wersji 1.6 ma sporo poprawionych błędów http://www.utorrent.com/intl/pl/downloads/complete?os=win Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Pliki 1-11 - ustawienia utorrent. Dodatkowo dałem screen z zapory win_xp oraz ustawień neo. Jeżeli chodzi o najnowszą wersję to właśnie z niej migrowałem na 1,6. Przyczyna była taka że słaby miałem wysył. Dzięki Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Dodaj jeszcze raport z Net-log. Nie zamazuj adresu lokalnego, bo to nic nie zachwieje Twego bezpieczeństwa (i tak jako mod mam Twoje IP :>), a nam się przyda. Zmień w Neo protokół z TCP na "Oba", jeśli jest taka możliwość. Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 screen + log net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Ustaw jednocześnie takie samo przekierowanie portów, tylko, że na protokół UDP. Adresy IP są przydzielane przez DHCP, co może powodować zmianę adresu lokalnego, a nie wiem, jak masz skonfigurowane przekierowanie portów, co to w ogóle za router? Zaktualizuj uTorrenta do najnowszej wersji 2.2.1. Połączenie -> Ograniczenia transferów -> Limit wysyłania - ja mam na 0 (bez limitu) i tak też polecam. Możesz poeksperymentować z liczbą połączeń. Spróbuj Opcje -> Kreator ustawień. Przydałby się jeszcze log z OTL-a (otl.txt i extras.txt) - KLIK. Obiecuję, to już ostatni. Przejrzyj: http://www.torrentmania.info/showthread.php?57706-Prawid%B3owa-konfiguracja-uT-2.0.4-pod-prywatne-trackery Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi