DragonFire Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witajcie Dzisiaj mnie dręczy pytanie, jak zmienić literę dysku, na którym jest Windows? [Tak, żeby ten Windows startował z innej litery dysku] Jest jakieś narzędzie do tego? Edit: Ha! Już wiem, co mi nie działa. Cały dzień się zastanawiałem o co kaman. Otóż dzisiaj zrobiłem klonowanie Visty na inny dysk. Tymczasem stary dysk nie został odłączony. XP po klonowaniu uruchamia się z właściwej partycji na nowym dysku, a Vista ze starego. Chyba trzeba zmienić literę dysku w boot loaderze Visty, pytanie więc takie, jakie komendy wpisać przy pomocy BCDEDIT? Edit2: A może lepiej zamienić literami te dwie instalacje Visty? Edit3: Już sobie poradziłem, przepraszam za zamieszanie - przypomniałem sobie radę jednego z użytkowników, który radził, by uruchomić kompa z instalatorem w dvd i spróbować naprawić boot loadera... Nie wiem czemu tak mam, ale najpierw panikuje, czy coś robie, a potem myśle. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi