Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Przywracanie ukrytej partycji 100 megowej

telnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy da się przywrócić usuniętą partycje tworzoną przez windows 7? Tak się niestety stało, że została usunięta. Przy próbie opcji napraw z płyty w ogóle nie widać aby istniala jakaś instalacja windowsa. Partyacjaz ostała usunięta via gparted-obszar został połączony z partycją windows.

Edycja///////////

Udalo mi się stworzyć przed właściwą partycją obszar 100 megowy, system zaczął startować. Natomiast nadal nie widać go w module do naprawiania. Spróbowałem jeszcze chkdsk z parametrem naprawczym. Pomielil, pomielil, system wstal normalnie. To, że system nie jest wykrywany w module naprawczym nie przeszkadza mi w sumie ale obawiam się, że jeśli w przyszłości zajdzie potrzeba skorzystania z tej funkcjonalności to będzie problem.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Na tej partycji 100MB sa pliki rozruchowe, równie dobrze te pliki rozruchowe moga byc na partycji z Seven lub na innej partycji zalezy gdzie je dasz :P

Nie czaje jednego zrobiles partycje 100MB pusta i nagle system wstaje. Chyba coś nam nie mówisz.

Chodzi Ci, że tu nie ma pozycji Seven, tylko czyste okienko?

Proponowal bym odpalic konsole i dac opcje Narzedzie do naprawy systemu podczas uruchamiania

Podczas instalacji instaltor windowsa utworzył mi przed partycja systemowa, obszar 100 megowy. Bawiłem się gparted i sobie usunąłem ten obszar łącząc go z partycją systemową windowsa. Przestała wstawać siódemka, wieć dodałem ponownie obszar 100 megowy i system zaczął wstawać. Co do narzedzia naprawczego pisałem wyżej co i jak;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...