Fix Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam W 7Zip mimo że mam zaznaczone "Zintegruj program 7-Zip z menu kontekstowym powłoki" to po kliknięciu ppm na archiwum nie pokazują się opcje związane z tym programem. Podobnie jak zaznaczam pliki i nie ma czegoś typu "Dodaj do archiwum". jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wnioskując po jednym z Twoim tematów masz Windows 64-bit. Nasuwa się oczywiste pytanie wstępne, czy została zainstalowana 64-bitowa wersja 7-zip? 32-bitowa nie nadaje się do integracji z powłoką 64-bit, nie będzie widać opcji (są widoczne tylko na niedomyślnym 32-bitowym eksploratorze). Odnośnik do komentarza
Fix Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Tak, racja. Mam Win 7 64bit Odinstalowałem już obecnego 7-zip'a i zainstalowałem ponownie wersję na 64bit. Niestety bez poprawy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Odinstalowałem już obecnego 7-zip'a i zainstalowałem ponownie wersję na 64bit. Niestety bez poprawy. Pokaż którą wersję instalujesz (nazwa instalatora) oraz zrób log z ShellExView (ułóż wspólnie w jednym bloku + zaznacz wszystkie różowe i zapisz je do raportu do prezentacji). Odnośnik do komentarza
Fix Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Nazwa instalatora 7z920-x64.msi w czasie instalacji pokazuje "Welcome to the 7-Zip 9.20 (x64 edition)" Czyli wersja dobra. Związku z ShellExView na różowo są jedynie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wg spisu w ShellExView w ogóle nie ma zarejestrowanego modułu 7-zip (przy założeniu, że nie figuruje w szarych = jako zdeaktywowane). Upewnij się, że w katalogu instalacji 7-zip jest plik podany niżej w komendzie, Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator i wklep komendę: regsvr32 "C:\Program Files\7-Zip\7-zip.dll" Zresetuj system. Odnośnik do komentarza
Fix Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Po wpisaniu regsvr32 "C:\Program Files\7-Zip\7-zip.dll" w cmd, pojawiło się w tym programie na szaro. Kliknąłem na enable i działa Dziękuję bardzo. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez picasso Temat rozwiązany. Zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi