moxia Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 witam,zakupilem przenosny dysk twardy toshiby powrzucalem na niego filmy podlaczylem do dvd przez usb i lipa pisze ze nie obslugiwane urzadzenie czy jakos tak,wie ktos jak to zrobic?wydaje mi sie ze sie da,czy format pomoze?jesli tak to prosze o szczegoly,ntfs czy exfat?,dzieki dobra poradzilem sobie podzielilem dysk na 3 i zmienilem na fat32 programem EASEUS Partition Master 8.0.1 Home Edition Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dysk jest dodatkowo zasilany? Jeśli już format to zapewne FAT32. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Właśnie, wiele urządzeń nie obsługuje formatu NTFS (licencje MS itd. kosztują). Mój stacjonarny Blue-Ray Player LG obsługuje obydwa formaty. Dlatego sformatuj partycje na nowym dysku na FAT32 i powinno wszystko działać, ponadto ta partycja powinna być ustawiona jako aktywna. Program, którym możesz tego dokonać za darmo to np.EASUS Partition Master Odnośnik do komentarza
moxia Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 a dlaczego widzi mi tylko jedna partycje dvd? dobra juz mam,gdzies wyczytalem ze fat32 mozna tylko ustawic do 32 g,ja oszukalem chyba tym programem system fat32 podpisalem 100gigowy dysk przenosny Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Bo stacjonarny odtwarzacz to nie komputer, nie widzi innych niż podstawowe partycji. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Bo stacjonarny odtwarzacz to nie komputer, nie widzi innych niż podstawowe partycji. Już tam nie widzi... Zależy co się kupi, jak już wyżej pisałem LG BD390 widzi wszystko :-) Odnośnik do komentarza
moxia Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 dobra juz mam,gdzies wyczytalem ze fat32 mozna tylko ustawic do 32 g,ja oszukalem chyba tym programem system fat32 podpisalem 100gigowy dysk przenosny Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 MacGyver chyba gdzieś czegoś nie doczytałeś: http://pl.wikipedia.org/wiki/FAT32 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi