tomek2323 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zaczne od tego zer klawiatura sie zepsola wiec zle pisze. Wiec Witam Jakis czas temu kupiłem monitor lecz obcina on kawałek prawej strony widoku przez co w paincie trudno dotknąć niektórych rzeczy. Moj monitor :wlasnie cosd mi z glowy wypadlo jak sprawdzić, może ktoś zna sposób z wyjątkiem papierów? iem ze samsung karta krafiki NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (Microsoft Corporation) Procek intel pentium iii windowsxp sp 3 Wie ktos jak to naprawic? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Moj monitor :wlasnie cosd mi z glowy wypadlo jak sprawdzić, może ktoś zna sposób z wyjątkiem papierów? iem ze samsung a nie wystarczy go odwrócić i przeczytać co jest na tabliczce znamionowej? Co to jest LCD, CRT? Stery do grafiki masz zainstalowane? Jakie/które? Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 E1920N-To_model Stery najnowsze Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 stery najnowsze? Ostatnie i pasujące do tej karty to są z 2005 roku zwą się forceware jedne z lepszych to były z numerkiem w okolicy 5x, to raz a dwa masz wybraną natywną rozdzielczość? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Jakis czas temu kupiłem monitor lecz obcina on kawałek prawej strony widoku przez co w paincie trudno dotknąć niektórych rzeczy. Pokaż zdjęcie tego efektu. Bo może problem jest z guziczkowym przesunięciem obrazu. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Monitor posiada przycisk "AUTO", próbowałeś go użyć? Ta opcja umożliwia automatyczne ustawienie ekranu ale tylko w trybie analogowym, czyli jeśli używasz kabel D-Sub. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ta opcja umożliwia automatyczne ustawienie ekranu ale tylko w trybie analogowym, czyli jeśli używasz kabel D-Sub. aux - sądzisz, że w tym staruszku rivie tnt jest wyjście DVI ? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 aux - sądzisz, że w tym staruszku rivie tnt jest wyjście DVI ? O analogu napisałem na wszelki wypadek, a nuż przeczyta to ktoś z podobnym problemem i kartą Hightech? Poza tym, nie chciało mi się grzebać w internecie co ta grafa może a czego nie może, to tak na marginesie kolego marekW Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Przecież mozna w monitorze przesunąć obraz trochę w lewo - w ustawieniach. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Przypadkiem nie trzeba przeprowadzić kalibracji monitora np. za pomocą Tester Monitora Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 TAki_glupi_nie_jestem_;]_probowalem_auto_i_zmienic_w_suustawieniach_ale_nic Na SS niwe widac tego Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Tak jak pisałem w poście #5 pokaż zdjęcie tego efektu na ekranie. Możliwe, że problem jest w ustawieniach realizowanych przy pomocy guzików (po zmianie częstotliwości odświeżania oraz rozdzielczości ekranu). Najlepiej z obrazkiem z Excela w trybie pełnoekranowym. Kolumny i wiersze w standardowych wymiarach (nowy arkusz). Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Problem_rozwiazalem_dzieki_za_uczestniczenei)w_posicie_temat_do_zamkniecia_ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Chyba jesteś winien jakąś informację - jak? Tematy i posty czytają i korzystają z nich inni użytkownicy i czasem im to wystarczy. Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Kliknalem_plpuit_wlasciwosci_wyglad_zaawansowane_i_powiekszyklempasekk_pozniej_zminimalizowalem_painta_powiekszylem_i_jakos_sie_naprawilo_tak_naprawde_to+_za_bardzo_nie_wiem_jak_;] Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Dla odmiany spacja Ci się popsuła. Jesteś w stanie podać jaką masz ustawioną rozdzielczość i częstotliwość odświeżania ekranu? - tak z ciekawości... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Kliknalem_plpuit_wlasciwosci_wyglad_zaawansowane_i_powiekszyklempasekk_pozniej_zminimalizowalem_painta_powiekszylem_i_jakos_sie_naprawilo_tak_naprawde_to+_za_bardzo_nie_wiem_jak_;] Przede wszystkim szanuj ludzi, którzy siedzą przed monitorem i twoje gryzmoły próbują czytać, "bełkoczesz" jak naćpany albo przynajmniej opity, ani jedno ani drugie za nic cię nie usprawiedliwia. Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 1366x768 to rozdzielczość ekranu. Odświeżanie 60 Hz Sorry za pismo ale tez klawiatura ekranowa się coś zepsuła, już daje rade. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 1366x768 to rozdzielczość ekranu chyba miało być 1360x768 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 @tomek2323 Ja mimo wszystko radzę pokazać obrazek jak w moim poście #12. Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Po SS widać odpowiedź na dwa wyżej widziane posty MarekW Taka jest rozdzielczość a Wieslaw531 Tak jest po SS ana razie nie mam dostępu do bluetooth bądź usb.http://img687.imageshack.us/img687/2152/14557922.png Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 zainstaluj drivery monitora a będzie dobrze. http://www.samsung.c...ail&tab=support Odnośnik do komentarza
tomek2323 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nic nie dało to z linku, spróbuje zainstalować z płyty. PS: Po zainstalowaniu tego co mi dałeś jak włączam mozille(4) wyskakuje reklama. Co zrobić? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Samsung ma taki programik MagicTune. I chyba można go użyć z Twoim monitorem. Przynajmniej część opisów tego monitora podaje taką możliwość... Jeśli masz, używałeś? http://www.samsung.com/us/consumer/learningresources/monitor/magetune/pop_download.html W kwestii malware = wizyta w dziale https://www.fixitpc.pl/forum/38-dzial-pomocy-doraznej/ Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Spróbuj zainstalować sterowniki do karty graficznej oznaczone numerem 67.66 (znalazłem takie w wersji beta i taki inny link), oczywiście wcześniej odinstaluj te sterowniki które aktualnie posiadasz. Generalnie jest to leciwa karta która może mieć problemy z nietypowymi rozdzielczościami szczególnie tymi panoramicznymi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi