ktosiak Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Do aktualizacji wersji Kaspersky Rescue Disk 10.0.29.2 używam Kaspersky Rescue Disk Updater i z nową wersją nie chce współpracować. Pokazuje się błąd Creating the Rescue Disk ISO Image !! Bootsector Missing !! Press any key to continue . . . Jak naprawić ten błąd? Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Przyznam szczerze,że nie spotkałem się z takim problemem, w sumie nie używałem nigdy w pakiecie Rescue Disk , był dla mnie zbędny więc nie znając mechanizmu działania tego narzędzia nie jestem w stanie Ci pomóc. Jeśli znasz podstawy angielskiego jak nie tłumacz przez translator wejdź na oficjalne forum Kaspra załóż temat , tam znający userzy Kaspra od podszewki Ci pomogą . Tutaj w dziale Kaspra Internet Security & Antivirus : http://forum.kaspersky.com/index.php?showforum=4 Można zawsze czekać na osobę z tego forum co używa Kaspra i tego narzędzia , ale do tego czasu spróbuj zgłosić to do wyjścia czyli forum Kaspra Strzelając może być to bug, jakieś komplikacje z systemem itp. Mówisz,że aktualizujesz wersje tego Kasperskyego Resue Disk. Nie możesz cofnąć do wcześniejszej wersji podobnie jak w przypadku baz antywirusowych? Wersja 10.0.29.2 jest najnowszą wersją teraz dopiero co wyszła? Może niedopracowana jest i trzeba poczekać na nowy build czy doinstalowany patch do KISA. Co system, konfigurację program zachowuje się inaczej, u jednego nie obciąża , nie wykrzacza się , a u innego występują tego typu problemy . Zgłoś ten problem do supportu , z analizują go i jak bd potrzeba dodadzą łatkę czy coś doradzą, szkoda czasu na gdybanie . Edit: Tu masz specjalny dział poświęcony Kasperskyemu Rescue Disk 10 : http://forum.kaspersky.com/index.php?showforum=159 Jak widać po tematach są zgłaszane bugi , problemy przez beta testerów czy zwykłych userów . Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Hmm... używam KIS-a cały czas ale nie byłem nigdy zmuszony do korzystania z Kreatora tworzenia dysku ratunkowego Na próbę właśnie pobieram .iso 199,4MB z serwera Kaspersky Lab. Idzie całkiem nieźle. Po pobraniu następuje aktualizacja obrazu dysku [bazy danych i plików konfiguracyjnych]. Niestety wywalił po jakimś czasie błąd. Więc zrezygnowałem z dalszej "walki" Tak jak pisze LikwidatoR można zgłosić buga na Kaspersky Lab. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi