abaza Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Szanowni Państwo, mam głupi problem - ale jednak problem. Nie wiem czy po aktualizacji, czy po czymkolwiek (nie mam punktów przywracania), ale nagle....nie otwierają mi się pliki w folderach. Problem dotyczy jednak tylko plików PDF oraz wszystkich z rodziny Office (Word, Excel) - problem odbywa się od wczoraj. Zabawne jest jednak to, że nie mogę otworzyć też programów (Adobe i WORD, EXCEL itp.) z Menu Start. Jeszcze zabawniejsze, że jeśli wejdę w folder z instalacją i nacisnę aplikację (na przykład WORD.EXE) to też się nie otwiera. Jedyna opcja żeby je otworzyć to opcja uruchom jako Administrator plik docelowy programu - następnie PLIK -> Otwórz i tam wybieram plik, który chce faktycznie otworzyć. Reinstalowałem już Office 365 oraz Adobe - nic nie pomogło (również czyściłem po resztkach - nie działa i tak) - wolałbym nie stawiać systemu na nowo - macie jakieś pomysły? DISM i SFC - też nie pomogły :) . Malwarabytes nic złego nie znajduje. Pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza
iJuliusz Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Witaj @abaza Bardzo możliwe, że program antywirusowy 'zabezpieczył' wpisy IFEO Naciśnij Win+R Wpisz cmd i Enter Wklej to co poniżej i naciśnij [Enter] reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options" /s Wstaw wynik do wglądu w odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie Juliusz Odnośnik do komentarza
iJuliusz Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Skopiuj zawartość i wklej do notatnika. Zapisz i wstaw do wiadomości. W ten sposób będę mógł przeanalizować zawartość Odnośnik do komentarza
iJuliusz Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Oczekując na plik tekstowy, wyjaśnię, że CCleanerReactivator przyblokował większość plików. Naprawię to jak wstawisz plik tekstowy :) Odnośnik do komentarza
abaza Opublikowano 26 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca Miał Pan rację - reinstalowałem Ccleanera i wszystko wróciła do normy. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi