Skocz do zawartości

Pliki nie otwierają się

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo,

mam głupi problem - ale jednak problem. Nie wiem czy po aktualizacji, czy po czymkolwiek (nie mam punktów przywracania), ale nagle....nie otwierają mi się pliki w folderach. Problem dotyczy jednak tylko plików PDF oraz wszystkich  z rodziny Office (Word, Excel) - problem odbywa się od wczoraj. Zabawne jest jednak to, że nie mogę otworzyć też programów (Adobe i WORD, EXCEL itp.) z Menu Start. Jeszcze zabawniejsze, że jeśli wejdę w folder z instalacją i nacisnę aplikację (na przykład WORD.EXE) to też się nie otwiera. Jedyna opcja żeby je otworzyć to opcja uruchom jako Administrator plik docelowy programu - następnie PLIK -> Otwórz i tam wybieram plik, który chce faktycznie otworzyć. Reinstalowałem już Office 365 oraz Adobe - nic nie pomogło (również czyściłem po resztkach - nie działa i tak) - wolałbym nie stawiać systemu na nowo - macie jakieś pomysły? DISM i SFC - też nie pomogły :) . Malwarabytes nic złego nie znajduje.

Pozdrawiam serdecznie!

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Witaj @abaza

Bardzo możliwe, że program antywirusowy 'zabezpieczył' wpisy IFEO

Naciśnij Win+R
Wpisz cmd i Enter
Wklej to co poniżej i naciśnij [Enter]

reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options" /s

Wstaw wynik do wglądu w odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie

Juliusz