reptile Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Dzień dobry wszystkim :-) Dostałem laptopa z systemem Windows 7 Home Premium 64-bitowym, który ociężale chodzi, zawiesza się. Właścicielem sprzętu jest Siostra Zakonna. Myślę, że jest zainfekowany malware/spyware. Pytanie, czy mogę liczyć na Waszą pomoc? 2025-05-03 Zamieszczam logi ze skanowania Malwarebytes AdwCleaner. Można poprawić szybkość działania systemu? Serdecznie Pozdrawiam :-) Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt AdwCleaner[C00].txt Odnośnik do komentarza
iJuliusz Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Witaj Wykonaj skanowanie MBAM, wyeliminuje to niechciane programy Pobierz MalwareBytes MBAM 5 Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki. Uruchom plik instalacyjny Wybierz Zastosowania domowe Pomiń instalację Browser Guard, na tym etapie nie jest potrzebny Po zakończonej instalacji Otwórz MBAM Pomiń Pierwsze kroki Wybierz Ustawienia z lewej strony Ogólne - wyłącz opcję Uruchom program Malwarebytes w tle ... Przejdź do Skanowanie i wykrycia Włącz Skanuj w poszukiwaniu Rootkitów Wróć do Głównego Menu Rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie, wklej plik wynikowy. Następnie zrób skan FRST i wstaw nowe logi Pozdrawiam serdecznie Juliusz Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam. robiłem na szybko i zapisałem wcześniej skan z wykrycia zainfekowanych plików, później zrobiłem czyszczenie owych infekcji, aczkolwiek nie zdążyłem zapisać pliku wynikowego po czyszczeniu. Strasznie wolnochodzi., a Siostra była wzywana. Dlatego skanu FRST już nie robiłem. Pozwolę sobie zamieścić raport ze skanowania MalwareBytes MBAM 5. Malwarebytes Raport ze skanowania 2025-03-06 151012.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 6 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca Pokaż screen z darmowego CrystalDiskinfo, program możesz pobrać w wersji portable. Po uruchomieniu aplikacji powiększ jego okno, tak aby były widoczne w nim wszystkie parametry dysku twardego. Zrób screen, ocenimy stan dysku twardego, bo to on może być odpowiedzialny za wolną pracę i freezy komputera, a zgaduję, że tam jakiś HDD jest. Druga sprawa, to brak sterowników...ale to może po tym jak kolega sprawdzi Ci logi i zobaczymy stan dysku, bo jak dysk będzie do wymiany, to nie ma sensu cokolwiek tu dalej robić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi