Skocz do zawartości

Prośba o sprawdzenie i ew pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie, czy mogę prosić o sprawdzenie wyników skanowania.

Dodam że od pewnego czasu nie chce się włączyć ani acrobat reader ani nic z pakietu office.

System działa normalnie nie wiesza się i nic niepokojącego nie ma w jego działaniu.

Shortcut.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Addition.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Masz jakieś błędy odnośnie aplikacji, które nie działają? Jakieś okno błędu podczas uruchomienia? Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym.

Pokaż ukrytą zawartość

Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu!

Po restarcie komputera pokaż otrzymany "Fixlog" na forum, jest w tym samym miejscu co apka "FRST".  Pobierz też darmowy "ADWCleaner" i tak samo, skanowanie, usuwanie jeśli coś zostanie wykryte, pokaż raport z usuwania.

Wszystko zrobione. Dlaczego natomiast nie działa Ci Adobe, to nie wiem, możliwe, że instalacja jest uszkodzona, odinstaluj i zainstaluj ponownie program. Sprawdź dziennik zdarzeń, czy jest coś w nim odnośnie tych aplikacji, jakieś błędy. Zaktualizuj też system i jego oprogramowanie. Co masz za pakiet Office, który nie działa? Nie widzę w zainstalowanych aplikacjach żadnego pakietu Office...

Przeskanuj jeszcze system posiadanym Malwaresbytes i usuń, co znajdzie, pokaż log. Co z logiem z AdwCleaner?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W logach masz czysto. Jedynie drobne czyszczenie pozostałości. Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym.

Pokaż ukrytą zawartość

Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu!

Po restarcie komputera pokaż otrzymany "Fixlog" na forum, jest w tym samym miejscu co apka "FRST".

Co do Office, to nie odpowiedziałeś mi na pytanie co to za pakiet? Ale możesz ustawić w zakładce "Włąściwości" pliku ".exe" jego aby startowa zawsze z uprawnieniami administratora. Co do Adobe, przeinstaluj aplikację. Usuń wpierw całkiem z systemu za pomocą darmowego "Geek Uninstaler", czyści dokładniej niż system z resztek po aplikacjach i zainstaluj na czysto od nowa.

W FRST zrobione wszystko. Także możesz usunąć FRST i kwarantannę:

C:\\FRST

Jeśli chodzi o Office, to jak wyżej, musisz mi odpowiedzieć na pytania i spróbować zrobić co radziłem wyżej z uprawnieniami administratora wpierw. Inaczej nie pomogę za bardzo.  Ewentualnie zawsze możesz przejść na darmowe odpowiedniki jak OpenOffice czy LibreOffice.