Skocz do zawartości

Jak zainstalowac stare steroniki do karty muzycznej

moonsi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jak zainstalować stare sterowniki do karty M-audio firewire 1814. Mam płytę instalacyjną. Przy instalacji wyskakuje komunikat, że nowy system nie obsługuje tych sterów. Trochę dziwne bo na drugim komputerze mam też win11 i te strowniki śmigają. Fakt jest taki, że one były na nim przed aktualizacją z win10 do 11. Jest jakiś sposób na zainstalowanie tego? Kartę podłączam do kontrolera pcie firewire. Producent karty się wypiął i nie wspiera dalej tej karty. Nie drążyłbym tematu jakby mi na jednym komputerze nie działała. W menedżerze urządzeń ją widać ze znakiem zapytania i trójkątem z wykrzyknikiem. Próbowałem też uruchamiać w trybie zgodności z win xp i 7. Żadnych rezultatów.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Nie wiem, jak wygląda tak kopia, ale jak ma rozszerzenie "xxxxxxx.inf", to klikasz na plik p. p. myszy i z menu wybierasz opcję "Zainstaluj". Co do pewnych komponentów sterownika, to zobacz, gdzie na komputerze, na którym on działa, są te pliki, komponenty, na których Ci zależy, np. "ProgramFiles" i je spróbuj przekopiować na docelowy komputer, nie wiem, czy zadziała, ale spróbuj.