Skocz do zawartości

Jak podłączyć stary projektor do laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  • 3 tygodnie później...

Dziękuję za odpowiedź, kupiłem ten kabel i podłączyłem go lecz zamiast do laptopa to do dekodera do odbioru telewizji naziemnej. Wszystko fajnie, obraz jest tylko dźwięku nie ma. Czy wiesz może jakiego teraz użyć kabla? Ten co wysłałeś podłączyłem do Component Video1 na projektorze a drugą końcówkę do dekodera hdmi, a teraz co zrobić by był dźwięk? Umieściłem zdjęcie dekodera

IMG_1146.jpeg

W nowszym urządzeniu dźwięk byłby przekazany przez HDMI, to samo dotyczy się pewnie i tego dekodera. Tu nie masz a wiele opcji, masz tylko jeszcze port Coaxial zwane też CINCH,  służy do przesyłania sygnału cyfrowego audio w formie impulsu elektrycznego między urządzeniami audio. Umożliwia on przesyłanie danych w formie cyfrowej bez potrzeby ich konwertowania na postać analogową. Czyli coś takiego będziesz potrzebował jak niżej, z jednej strony złącze Coaxial, z drugiej Jack, bo w tym projektorze to porty Jack chyba, sprawdź to dobrze czy pod te porty w projektorze z oznaczeniami Audio podłączysz np, słuchawki, wtedy będzie pewność, bo na zdjęciu mi wyglądają na porty właśnie Jack...

https://allegro.pl/oferta/kabel-jack-3-5-2p-rca-cinch-interconnect-coaxial-hq-vitalco-3m-15599675563

Oczywiście aukcja do kabla wyżej jest poglądowa, chodzi o to, abyś wiedział, o co chodzi i co wynika z opisu, oferty na takowy kabel poszukaj najkorzystniej na Ceneo itp.

pobrane.png