Rowerek Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Witajcie, udało mi się kupić stary projektor Epson z małym przebiegiem, chciałbym podłączyć go pod laptopa asus vivobook15. Czy ktoś wie jakiego kabla użyć? Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Jeśli dobrze zobaczyłem, to twój laptop ma wejście HDMI tylko, więc bezpośrednio tego projektora nie podłączysz. Projektor ma wyjście D-SUB. Potrzebujesz przejściówki lub odpowiedniego przewodu, jak tutaj: https://www.ceneo.pl/137652255?utm_source=free_listing&utm_medium=organic&srsltid=AfmBOorElPT_G4yf5n_3KWcBjET1xHPOqIqkcbI_HkHc7xnjZTU9GIqCVII&gQT=0 Odnośnik do komentarza
Rowerek Opublikowano 12 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Dziękuję za odpowiedź, kupiłem ten kabel i podłączyłem go lecz zamiast do laptopa to do dekodera do odbioru telewizji naziemnej. Wszystko fajnie, obraz jest tylko dźwięku nie ma. Czy wiesz może jakiego teraz użyć kabla? Ten co wysłałeś podłączyłem do Component Video1 na projektorze a drugą końcówkę do dekodera hdmi, a teraz co zrobić by był dźwięk? Umieściłem zdjęcie dekodera Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego W nowszym urządzeniu dźwięk byłby przekazany przez HDMI, to samo dotyczy się pewnie i tego dekodera. Tu nie masz a wiele opcji, masz tylko jeszcze port Coaxial zwane też CINCH, służy do przesyłania sygnału cyfrowego audio w formie impulsu elektrycznego między urządzeniami audio. Umożliwia on przesyłanie danych w formie cyfrowej bez potrzeby ich konwertowania na postać analogową. Czyli coś takiego będziesz potrzebował jak niżej, z jednej strony złącze Coaxial, z drugiej Jack, bo w tym projektorze to porty Jack chyba, sprawdź to dobrze czy pod te porty w projektorze z oznaczeniami Audio podłączysz np, słuchawki, wtedy będzie pewność, bo na zdjęciu mi wyglądają na porty właśnie Jack... https://allegro.pl/oferta/kabel-jack-3-5-2p-rca-cinch-interconnect-coaxial-hq-vitalco-3m-15599675563 Oczywiście aukcja do kabla wyżej jest poglądowa, chodzi o to, abyś wiedział, o co chodzi i co wynika z opisu, oferty na takowy kabel poszukaj najkorzystniej na Ceneo itp. Odnośnik do komentarza
Rowerek Opublikowano 13 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Tak, dokładnie takiego kabla potrzebuje, dzięki!🙏 Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Nie ma za co. Napisz, jak już wszystko podłączysz, czy działa dobrze. Odnośnik do komentarza
Rowerek Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Cześć. Niestety po podłączeniu dźwięk z tego głośniczka z projektora brzmi bardzo słabo, tzn słychać głównie szum, jak z radia, a wsłuchując się słychać w oddali dźwięk. Wszytko jest ledwo słyszalne. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Na to to ja ci już nic nie poradzę, taki sprzęt. Ewentualnie próbować jeszcze z innym kabelkiem. Kombinować ewentualnie aby jakieś inne dodatkowe głośniki do zestawu połączyć, może to rozwiąże problem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi