pietrek9393 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Witam. Kupiłem nową obudowę do PC i zasilacz. Po podłączeniu dysków twardych (SSD i HDD) bios ich nie widzi. Pod poprzednim zasilaczem działały bez problemu. Czy jest szansa, że o czymś zapomniałem i nie wszystko podłączyłem albo zrobiłem to źle? Do dysku podpięte 2 kable. Data jest podłączony do dysku i do płyty głównej, drugi kabel ma jedną końcówkę w dysku a druga w zasilaczu w miejscu podpisanym peripheral - ide / SATA / molex. Dokładnie tak samo jest z drugim dyskiem i nadal nie widać ani jednego ani drugiego. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Zobacz czy wszystko dobrze podłączyłeś, jak masz zasilać modułowy, to zobacz też czy do niego dobrze podłączyłeś przewód zasilający dyski twarde. Co za zasilacz kupiłeś i dlaczego go wymieniasz? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Jeśli HDD ma zasilanie to słychać jak silnik startuje i się kręci. Czuć też wibracje. To pomoże ustalić czy winę ponosi brak komunikacji z dyskiem czy zasilanie... W innym wypadku trzeba wykorzystać multimetr / woltomierz, z tym, że jak nie wiesz co robisz, to ten krok chyba lepiej odpuścić. Ten zasilacz Seasonic ma trzy wyjścia Peripherals, możesz jeszcze sprobowac to trzecie... trzeba koniecznie sprawdzic czy zasilanie jest ok. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi