Skocz do zawartości

Mój komputer jak pozbyć się niektórych skrótów

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, próbuję pozbyć się części elementów z widoku ekspolatora. Dokładniej chodzi o rzeczy zaznaczone na screenie, chciałbym żeby został tylko "Pulpit" i "Ten komputer", można to gdzieś ustawić? Win 11 mam dość krótko i nie mogę nigdzie znaleźć takiej opcji, w internecie też ciężko znaleźć odpowiedź.

mn0xc4.png
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

No, raczej nie ma takiej opcji, można ewentualnie ukryć całe menu po lewej stronie eksploratora. Można ewentualnie zastąpić sam Eksplorator Windows innym narzędziem, bardziej Ci odpowiadającym.

Co do modyfikacji wyglądu samego Eksploratora, to zobacz w ustawieniach co da się wyłączyć w widoku folderów i spróbuj skonfigurować sobie go jak chcesz.

No, raczej nie ma takiej opcji, można ewentualnie ukryć całe menu po lewej stronie eksploratora. Można ewentualnie zastąpić sam Eksplorator Windows innym narzędziem, bardziej Ci odpowiadającym.

Co do modyfikacji wyglądu samego Eksploratora, to zobacz w ustawieniach co da się wyłączyć w widoku folderów i spróbuj skonfigurować sobie go jak chcesz.

Jeśli chodzi o wyłączenie menu z lewej to sprawdz czy wybrane jest Okienko nawigacji w Eksplorator plików→Zakładka Widok→Okienko nawigacji→zaznaczamy Okienko nawigacji i odznacz tą opcję.