Klaro Opublikowano wczoraj o 17:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:56 Witam, prosiłbym o sprawdzenie logów coś mi "zamula w tle" komputer nie wiem czy jakaś usługa czy coś jest włączone czy jakiś syf co nie powinno i jakoś mi dziwnie się rzeczy "ścinają" Często mam też przy zamknięciu komputera że jest "Program Manager" który nie chce się zamknąć i muszę potwierdzić czy chce zamknąć i wtedy dopiero się komputer wyłącza. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano wczoraj o 18:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:17 Pobierz jeszcze darmowy "CrystalDiskinfo", po uruchomieniu aplikacji, powiększ okno, tak aby były widoczne wszystkie parametry dysku twardego i zrób screen. Zobaczymy, w jakim stanie masz dysk twardy. Odnośnik do komentarza
Klaro Opublikowano wczoraj o 18:54 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:54 Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Dysk masz sprawny, ale pomyśl o SSD na system, aby przyśpieszyć pracę komputera, nawet najgorszy dysk SSD jest szybszy od HDD, więc tu kopa dostaniesz i będzie wszystko się pięknie i szybciej ładować. SSD nie jest drogi, już za 120 zł 500 GB od Goodram, chociażby kupisz. A system można sklonować na nowy dysk z wszystkim co masz na starym dysku i będzie po wymianie, jak jest teraz, tylko szybciej. Jak nikt Ci logów nie sprawdzi, to zrobię to za ok. godzinę. Odnośnik do komentarza
Klaro Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu ok bd czekał Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Nic nie znalazłem w systemie, w zasadzie tylko lekkie porządki. Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym. Spoiler Start:: AlternateShell: <==== UWAGA GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Ograniczenia <==== UWAGA Task: {C184B29A-A5F0-4C4F-94C9-0D8EF87AC346} - System32\Tasks\Mozilla\Firefox Default Browser Agent E4674EA2533419F4 => E:\FireFOx\default-browser-agent.exe [34368 2024-12-11] (Mozilla Corporation -> Mozilla Foundation) <==== UWAGA U3 TrueSight; \??\C:\Windows\System32\drivers\truesight.sys [X] C:\Users\Seba\Desktop\Discord.exe.lnk CreateRestorePoint: EmptyTemp: End:: Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu! Na klawiaturze naciśnij jednocześnie "CTRL+S". W "FRST uruchom opcję na "Fix / Napraw". Po restarcie systemu pokaż otrzymany plik "fixlog.txt", jest on w tym samym miejscu co program "FRST". Pobierz dodatkowo "Malwaresbytes" . Przeskanuj nim komputer, usuń jeśli coś zostanie jeszcze wykryte i pokaż raport. Pobierz też darmowy "ADWCleaner" i tak samo, skanowanie, usuwanie jeśli coś zostanie wykryte, pokaż raport z usuwania. System raportuje takie błędy: Error: (11/28/2024 10:21:33 PM) (Source: Ntfs) (EventID: 55) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: Wykryto uszkodzenie w strukturze systemu plików woluminu D:. Dokładna istota uszkodzenia nie jest znana. Należy przeskanować struktury systemu plików i naprawić je w trybie offline. Nie wiem jaki dysk podłączasz do komputera, bo screen to jeden dysk i partycje "C" i "E", tu raport odnośnie "D", ale może to po podłączeniu tego dysku Ci komputer zaczyna mulić? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi