Skocz do zawartości

Włozenie pendrive resetuje laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takiego laptopa lenovo G500, wymieniłem dysk na SSD, wybootowałem windows 7 rufusem, teraz gdy wkładam pendrive do laptopa to przy uruchamianiu laptop pokaziuje logo lenovo i resetuje sie i tak wkółko.. aż wyciągne pendrive wtedy wiadomo nie znalazł niczego do wybootowania bo dysk pusty, pendrive sprawdzałem na innym sprzęcie i jest ok, na drugim lapku i kompie normalnie go widzi i można instalować system. Próbowałem bootwanie legacy, wyłaczony secure boot i nic nie pomaga. W czym problem?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

A jak masz podłączony ten Pendrive to do BIOS da się wejść? Jak masz możliwość wejścia do BIOS, to spróbuj jeszcze skorzystać z BOOT Menu, czyli wybrać z czego chcesz zbootować komputer. Nie wiem, jaki to klawisz u Ciebie...chyba f12, czyli przed startem systemu po uruchomieniu wciskaj go kilka razy do ukazania się listy napędów do zbootowania kompa.

Spróbuj z innym Pendrive jeszcze. Laptop ma napęd optyczny, próbowałeś instalkę przygotować na DVD?