Skocz do zawartości

Oprodramowanie

Hanek

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem dwa programy ( Ashampoo® UnInstaller 12 i Ashampoo® WinOptimizer 27) przed instalacją nowych zrobiłem deinstalację programem Revo Uninstaller

stare wersje , pobrałem nowe i zainstalowałem , niestety nie działają  żadnej reakcji lub powiadomień, pomimo długiej i bezowocnej korespondencji z pomocą techniczną  Ashampoo brak jakichkolwiek wymiernych skutków .Ciekawostką jest działanie nadal starszych wersji programów Ashampoo Uninstaller 7 i WinOptimizer  14 , może fakt że podczas deinstalacji starego oprogramowania pokazało się powiadomienie ( nie zalecamy całkowitej deinstalacji ) oraz krótki brak sterownika 

Proszę o pomoc .

Pozdrawiam

Hanek

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Ok, odinstaluj ten Revo, bo widać coś nie wyszło deinstalacją starych wersji programów. To raz. Jeśli zainstalowałeś nowe wersje tych programów to albo powinna uruchomić się nowa wersja lub stara, bo raczej apki tej firmy się nie nadpisują, aczkolwiek nie pamiętam... Zobacz w Menu "Start" w folderze "Ashampoo" czy nie masz obok starych wersji nowych i spróbuj je uruchomić. To dwa. Trzy...nie rozumiem... po kija użyłeś Revo? Jak to tylko zmiana wersji programu na nowszą to zwykła systemowa deinstalacja wystarczy. Odinstaluj stare wersje aplikacji z poziomu Windows, nie wiem, jaki masz system...

Zrzut ekranu 2024-11-30 025552.png

Witaj.

Dziękuję za podjęcie tematu.

Zapewne masz rację Revo było niepotrzebne i ono narobiło bałaganu, podczas deinstalacji są opcje skanowania : bezpieczna ,pośrednia i zaawansowana, skorzystałem z zawansowanej pod koniec czyszczenia zostały elementy jeszcze do usunięcia z napisem ( nie zalecane ) wcześniej przy deinstalacji programów korzystałem z tej funkcji bez problemowo no cóż do czasu. Mój system to Windows 10 PRO ,to co opisujesz w komentarzu wykonywałem , jedyny komunikat to brak sterownika  otwórz  LiveTunerService.exe lecz on też niestety nie działa ,szukałem sterowników do programów Ashampoo lecz w intrenecie nie zalazłem .Zastanawiam się czy nie zostały usunięte komponenty Windowsa choć inne oprogramowania działają bez zrzutu. Czy to coś pomoże jeżeli tak to proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Jestem zwykłym użytkownikiem PC , przerasta  mnie  rozwiązywania w/w problemów .

Pozdrawiam. 

Hanek.

"LiveTunerService.exe" kiedy dokładnie Ci się  wyświetla komunikat o błędzie z tym?, kiedy uruchamiasz programy Ashamopoo? Rób screeny i zamieszczaj tu na forum, lepiej będzie zrozumieć o co dokładnie biega.

Jest jeszcze jedna opcja, Punk przywracania systemu, o ile jest jakiś przed użyciem Revo.

Z tego co ja się orientuje, a mam zainstalowany "Ashampoo Win Optymizer 27", to jest to plik  wykonywalny będący częścią właśnie "Ashampoo WinOptimizer", narzędzia do zarządzania wydajnością dysku. Nie jest to proces niezbędny do działania systemu operacyjnego i zwykle znajduje się w folderze:

C:\Program Files (x86)\Ashampoo\Ashampoo WinOptimizer

Czyli reinstalacja oprogramowania, aby to naprawić lub...zobacz czy masz ten plik w katalogu. Jak nie masz, to podeśle ci kopie swojego pliku, umieść go  w tym katalogu i zobacz czy problem rozwiązany.

Plik masz tu:

https://share.multcloud.link/share/ae13d92e-c18e-4162-9473-f17fca81ed80