Skocz do zawartości

Ponowne podejrzane działanie komputera. Prośba o pomoc przed upgradem

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż korzystam od przeszło miesiąca z komputera niegdyś Siosry i zamierzam go delikatnie zupgradować przedtem chcialbym zaradzić temu co się w nim dzieje, gdyż podejrzewam, że coś może być nie tak.
Otóż od razu po otrzymaniu komputera od siostry zrobiłem format (chyba pełen) ale po pewnym czasie komputer zaczął dziwnie mulić, zdziwił mnie napis na dole rozszerzanego menu z chrome "Zarządzanie przez Twoją organizację" o0?
pojawiały się tajemnicze rzeczy w eventmonitorze zrobiłem drugi raz format całego systemu, ale po czasie Co ciekawe jakoś w dzień po utraceniu premium malwarebytes'a powróciło dziwne zachowanie na tę chwile to:
Nagłe skoki użycia dysku do 100% na pewnien czas,
Spowolnienie downloadu/uploadu niekiedy dość drrastyczne gdyż gram poprzez chmure nvidii i zdarzało się że aż mnie rozłączało, a w tle nic poza nią nie działało a był środek nocy, więc inni domownicy spali.
Spowolniona praca,
w chrome znów "Zarządzanie przez Twoją organizację",
Podejrzane wpisy w eventviewerze,
Podejrzane Usługi - np zdublowane usługi ( usługa A i pod spodem usługa A_sdabsdgbhasda) niekiedy jedna uruchomiona druga zatrzymana.
Wydaje mi się, że coś jeszcze mogło być. Dopiszę jak sobie przypomnę.
Dodam w załącznikach Logi z FRST jak i z RKILL ADWCLEANER i Hitman10Pro.

Jak reagowałem? Użyłem powyższych, wcześniej jeszcze robiłem sfc /scannow i DISM online cleanup, teraz tego nie robiłem jeszcze.
Nie wiem czy to moje paranojki jakieś czy coś dziwnego się dzieje, ale liczę na Waszą profesjonalną pomoc (:
Jeśli jeszcze coś mógłbym zrobić by wam ułatwić współprace ze mną czy sobie/Wam życie to piszcie.

PS:
Zastanawiam się jescze czy jest szansa by router został w jakiś sposób zavirusowany\czy przekonfigurowany by ułatwiać ponowne zawirusowanie komputera, bądź komputerów w sieci? Jeśli tak to będę wdzięczny za link jak  to ew. sprawdzić czy od razu mu pomóc

Addition.txt AdwCleaner[C05].txt AdwCleaner[S05].txt FRST.txt Rkill.txt usl.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.