shanq Opublikowano 9 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Witam. Pod koniec października pobrałem instalator ze strony: https://download.mysora-ai.com/ , i zainstalowałem po czym uświadomiłem sobie, że to może być jakaś fejkowa strona i szybko usunąłem to bez uruchamiania po instalacji. Dzisiaj zauważyłem dziwne rzeczy, nie mogę usuwać niektórych zdjęć bo pojawia się komunikat, że dane zdjęcie jest używane w Photos.exe lub Com Surrogate. Proszę bardzo o sprawdzenie czy nie był to czasem jakiś wirus. Logi w załączniku. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Część. Nie widzę w logach nic niepokojącego, sprzątanie. Uruchom FRST. Skopiuj zawartość podaną niżej i nigdzie nie wklejaj-FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym. Spoiler Start:: HKU\S-1-5-21-4015350440-4013080911-3199001838-1001\...\MountPoints2: {143e804f-afd6-11ed-bfcd-74563c221acb} - "F:\setup.exe" HKU\S-1-5-18\...\Run: [Norton Download ManagerCCT_CERT_EXPIRY_MITIGATION] => C:\PROGRA~3\Norton\{0C55C~1\NORTON~1.EXE /m /noui (Brak pliku) HKU\S-1-5-18\...\Run: [Norton Download ManagerFORCE_UPGRADE_22_22_9] => C:\PROGRA~3\Norton\{0C55C~1\NORTON~1.EXE /m /noui /instversion "22.22.9" (Brak pliku) HKLM\SOFTWARE\Policies\Mozilla\Firefox: Ograniczenia <==== UWAGA C:\Users\shanq\Desktop\Virtual Desktop Streamer.lnk C:\Users\shanq\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\MacroRecorder.lnk C:\Users\shanq\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\PhraseExpress.lnk C:\Users\shanq\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\SoraAI.lnk CreateRestorePoint: EmptyTemp: End:: Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu! W FRST kliknij opcję "Napraw" (Fix). Pokaż raport "fixlog.txt", który otrzymasz po restarcie komputera. Pobierz też darmowy "ADWCleaner" i tak samo, skanowanie, usuwanie jeśli coś zostanie wykryte, pokaż raport z usuwania. Odnośnik do komentarza
shanq Opublikowano 11 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Dzięki. Nowe logi w załączniku AdwCleaner[C01].txt Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Dobrze, wszystko zrobione i usunięte. Co do problemu, to nadal występuje? Przeskanuj system jeszcze posiadanym "Malwaresbytes" i usuń, jak coś znajdzie i pokaż raport. Odnośnik do komentarza
shanq Opublikowano 11 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Problem już nie występuje. Malwarebytes nic nie znalazł. Dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Usuń "FRST" i kwarantannę jego: C://FRST To w takim razie wszystko. Nie ma za co dziękować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi