artur798 Opublikowano 31 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października Rozłączają mi się słuchawki bluetooth i wiem, że aby tak nie było powinienem wyłączyć "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" w zakładce Zarządzanie energią we właściwościach bluetooth w menedżerze urządzeń, jednak dowiedziałem się, że od którejś aktualizacji głupi Microsoft usunął tą zakładkę. Czy ktoś wie jak ją przywrócić lub pozbyć się problemu rozłączających się słuchawek? Przeszukałem google i ten sposób z edycją rejestru nie zadziałał. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/f...ment-tab/62e63e7d-9954-4898-b2a3-44fed70421c5 Przeszukałem też resztę menedżera urządzeń pod kątem bluetooth i nie ma tej zakładki (np. w Urządzenia interfejsu HID). Przejrzałem tez cały menedżer urządzeń i powyłączałem wszędzie gdzie to możliwe oszczędzanie energii i nadal nic . Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 2 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada A co ze sterownikiem do Bluetooth? Patrzyłeś czy jest jego nowsza wersja? Co z planem zasilania, masz ustawiona na "Najwyższa wydajność"? Co to za komputer w ogóle? System zgaduje Windows 11... Odnośnik do komentarza
artur798 Opublikowano 2 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada Dziękuję za zainteresowanie. Sterowniki najnowsze, najwyzsza wydajnosc, Windows 10, https://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-100-15IBD-Notebook-Review.158803.0.html Odnośnik do komentarza
artur798 Opublikowano 2 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada Zainstalowalem dla proby Win 10 1909 i 2004 i w 1909 jest zakladka zarzadzanie energii a w 2004 nie ma. Przy identycznym sterowniku. Odznaczenie w 1909 rozwiazuje problem. Moze w rejestrze cos sie zmienia po odznaczeniu tego ptaszka? Pytanie tylko gdzie. Mozna by to wtedy zrobic w nowszych wersjach Windowsa. 1909 2004 Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 3 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Coś jest ogólnie nie tak, bo zarządzanie energia powinieneś mieć, ja mam w najnowszej kompilacji 11, zacznijmy od tego: Testowałeś słuchawki na innym komputerem telefonie itp. Tylko na kompie rozłącza? Co jeszcze mi przychodzi na myśl to zobaczenie usługi zarządzania Bluetooth. Kliknij skrót klawiatury: Win + R W oknie "Uruchamianie wpisz "services.msc" i tam w usługach szukaj: Usługa obsługi Bluetooth, Usługa bramu audio Bluetooth, Usługa usługi użytkownika protokołu Bluetooth, Po odnalezieniu przestaw je na tryb pracy "automatyczny" Odnośnik do komentarza
artur798 Opublikowano 3 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Niestety nie pomoglo. Wyeksportowalem sobie liste Akcja > Eksportuj liste i powlaczalem wszystkie uslugi z nazwa lub opisem bluetooth. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 3 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Na tej moment zobaczyłbym inny sprzęt o czym pisałem już wyżej w komputerze. Podłączyć inne słuchawki i zobaczyć czy będzie tak samo. Sprawdziłbym też czy na zasilaniu sieciowym jest ten sam problem, czy tylko na baterii. Zobacz też czy jak udasz się z laptopem do innego pomieszczenia, czy też tysiąca słuchawki, może coś zakłóca sygnał. Pokaż mi też jak wygląda u ciebie zakładka rozwinięta Bluetooth w Menadżerze Urządzeń. Zobaczyłbym też, wyszukanym sterownik jeszcze, może biedy za pomocą narzędzi typu DriverCloud czy Driver Identifier. Odnośnik do komentarza
artur798 Opublikowano 3 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 16 godzin temu, Illidan napisał(a): Coś jest ogólnie nie tak, bo zarządzanie energia powinieneś mieć, ja mam w najnowszej kompilacji 11, zacznijmy od tego: @Illidan podobno w 11 przywrocili ta zakladke. Udało się rozwiazac problem, ciesze sie, bo bylo to uciazliwe. Pomoglo rozwiazanie osoby o nicku srxela https://www.reddit.com/r/Surface/comments/mggk09/comment/gtqxj19/ Z tą różnicą, że ja musialem wyszukac w rejestrze swoje urzadzenie. Dla osob majacych problem w przyszlosci, aby to zrobic wejdz w menedzer urzadzen, wlasciwowsci swojego urzadzenia, zakladka szczegoly. Z menu rozwijanego pod slowem wlasciwosc wybierz identyfikatory sprzetu i taki identyfikator poszukac w folderze USB w rejestrze. Uruchomic ponownie komputer a rejestr oczywiscie otworzyc jako administrator. Sluchawki dzialaja caly czas no moze potrzebuja 0,5 sek na polaczenie wiec nie wiem jakby to rozwiazanie sprawdzilo sie przy myszkach Gdyby nie pomoglo dla podobnych problemow polecam szukac google po angielsku po tej frazie https://www.google.com/search?q=no+power+management+tab+in+bluetooth+properties+in+device+manager&oq=no+power+management+tab+in+bluetooth+properties+in+device+manager&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg70gEHOTM1ajBqMagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 3 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Korzystałem z Windows 10 także i nie pamiętał, aby tej zakładki nie było, nie mniej to nie ważne, w sumie dobrze, że udało Ci się rozwiązać problem. W Windows 10 ( różne kompilacje) na lapku z HP korzystałem z myszy bezprzewodowej i słuchawek bluetooth i nigdy takiego problemu nie miałem. Miałem inny problem z Bluetooth, ale to przez to, że system czasem podmieniał z Windows update sterownik na niewłaściwy, wtedy nic nie działało. Ale to inna bajka. Nie mniej przetestuj te słuchawki jeszcze gdzieś indziej tak dla spokoju i pomysł o aktualizacji systemu do 11, bo 10 i tak straci wsparcie za niedługo. A wymagania Windows 11 da się pominąć i można się cieszyć legalnym systemem, który się aktualizuje normalnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi