reptile Opublikowano 20 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października Witam. Właśnie mam taki Problem. Bo mam od niedawna światłowód w orange - Funbox 6, laptopa, drukarkę Brother MFC-L2700DW podłączoną przez Ethernet lub Wi-Fi do routera. Pod koniec października wyjeżdżam na jakieś trzy lub cztery tygodnie i będę poza domem. Moje pytanie jest następujące, czy jest może jakaś moźliwość wydrukowania na drukace podłączonej do Tego routera dokumentów firmowych przesyłanych na adres poczty elektronicznej z laptopa będąc w innym województwie? Zależy mi, by inna osoba miała wgląd do tych dokumentów nie używając komputera, ani telefonu, tylko odbierając zadrukowane papiery z urządzenia. Bardzo Proszę o jakąkolwiek informację, czy da radę? Może jakieś instrukcje? Jestem Zielony w Tej Kwestii Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 21 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października Zobacz instrukcje d drukarki, ja napisałaś w swoim Epsonie, mogę wysyłać zgodzą sieci dokumenty na jej adres e-mail aby wydrukować dokumenty. Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 22 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października Przepraszam, Nie bardzo Rozumiem. Proszę o Wyjaśnienie Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października Sprawdź instrukcję do drukarki. Ja w swoim Epsonie mam usługę Epson Connect, mogę dzięki niej drukować dokumenty poza siecią lokalną, wysyłając dokumenty na adres e-mail przypisany drukarce. Może w swoim Brother masz podobną usługę, dlatego zobacz. Jaśniej już nie wytłumaczę. Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 23 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października OK, Dziękuję za Wytłumaczenie. Sprawdzałem i mam jakiś adres mail, ale po wysłaniu do niego jakieś wiadomości, zaraz przychodzi odpowiedź od MAILER-DAEMON@smtp.wp.pl o temacie problem z dostarczeniem Twojej wiadomosci / failure notice i treści .... Dostarczenie Twojej wiadomosci okazalo sie niewykonalne, nasz serwer pocztowy nie bedzie staral sie wyslac jej ponownie. Dokladna przyczyna niedoreczenia listu znajduje sie ponizej. ... i nie wiem o co chodzi. Mogę przesłać całą treść, jeśli to coś da? Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 23 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października Mówiłem, sprawdź instrukcję. Jeśli masz taką opcję, to musisz wpierw skonfigurować konto itp. Zobacz taką opcję, twoja drukarka ją oferuję: https://support.brother.com/g/s/id/htmldoc/mfc/cv_dcp310/pol/html/GUID-821EC497-9009-4B15-84E2-06AEF167DA02_247.html Google Cloud Print https://support.brother.com/g/s/id/htmldoc/mfc/cv_dcp310/pol/html/GUID-F50571A7-DF2B-4898-B149-AAA6A3BC12B6_240.html?broug=in Cytat Aby drukować z urządzenia Brother MFC-L2700DW spoza sieci domowej, musisz skonfigurować dostęp do drukarki przez internet. Można to zrobić na kilka sposobów, w tym przez usługi chmurowe takie jak Google Cloud Print (jeśli są dostępne), lub przez aplikacje mobilne Brother, które mogą zapewnić dostęp do drukowania spoza lokalnej sieci. Upewnij się, że drukarka jest poprawnie podłączona do sieci i skonfiguruj odpowiednie porty (np. UDP 54925, 137 i 161) zgodnie z instrukcją producenta. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi