darek Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Dzień dobry, polecenie SFC /SCANNOW twierdzi, że znalazło problem z plikami i go naprawiło, tyle że robi to za każdym razem gdy zostanie wykonane. Zaktualizowałem ostatnio system do 24H2 kompilacja 26100.2033 i wszystko niby jest OK, ale to wieczne naprawianie już naprawionych plików drażni mnie :) W załączniku fragment CBS.log, jeśli mało informacji to poproszę o info. CBS.log.txt Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października W 24H2 tak jest, uszkodzone sfc. Ściągnij aktualizację KB5044384 a problem zniknie. Mam nadzieję że dobre KB podałem, kompilacja systemu po niej ma być 26100.2152. Odnośnik do komentarza
darek Opublikowano 13 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października O! Dzięki, spróbuję! A jednak nie spróbuję. Kompilacja, którą proponujesz pochodzi z kanału "Insider", a ta moja to "Public". Poczekam na oficjalną aktualizację, ale i tak dzięki, sam nie doczytałem o tym problemie. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Pytanie po co stosujesz SFC? Masz jakiś inny problem? Dlatego naprawiasz biblioteki systemowe? Odnośnik do komentarza
darek Opublikowano 14 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października Nic się nie dzieje, zrobiłem takie profilaktyczne sprawdzenie spójności plików systemowych poleceniem DISM i SFC. Można powiedzieć, że się nudziłem :) Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 14 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października Można się zdziwić jak po aktualizacjach się zapuści sfc. ja to robię po każdej i potrafią się pojawić jakieś błędy. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 15 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października Pytanie czy na pewno po aktualizacjach, te błędy mogą mieć inną przyczynę. No ale ok, nie o to chodzi. Pytałem, bo myślałem że jest jakiś głębszy problem i stąd naprawa bibliotek systemowych. Odnośnik do komentarza
darek Opublikowano 15 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października Tak, puściłem sprawdzanie po aktualizacji. Odnośnik do komentarza
darek Opublikowano 25 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października No i dojechała aktualizacja KB5044384, kompilacja 26100.2161 i problem z poleceniem SFC /SCANNOW już nie występuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi