Skocz do zawartości

Stabilny program pocztowy dla Windows Live

lysiczka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim:)

Szukam dobrego programu pocztowego na PC, Windows 10 home, który przy deinstalacji systemu nie rozsypie mi katalogów i będę mogła importować pocztę z Windows live z pliku backup. Zaznaczę, ze przy exporcie poczty zaznaczałam tworzenie oddzielnych katalogów, Pomimo tego przy imporcie program  rozsypuje mi katalogi. Widok w załączeniu:

1, Czy taki istnieje?

Ps. Szczególne pozdrowienia dla @picasso, którą "znam" z innego forum sprzed bardzo wielu lat i ogromnie podziwiam :)

poczta.JPG
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Cześć,

Mógłbym coś polecać, ale nie wiem, czy dany program spełni twoje wymagania odnośnie importu katalogów... Zaproponuje coś innego, nie do końca program pocztowy, ale można w nim dodać konta pocztowe, to wygląda w zasadzie jak korzystanie z danego konta pocztowego przez przeglądarkę. Sam obecnie korzystam z tej aplikacji na komputerach. Mowa o programie Ferdium, który jest całkowicie darmowy. Więcej o nim w linku niżej:

https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/franz-i-ferdi-multikomunikatory

13 godzin temu, Illidan napisał(a):

Cześć,

Mógłbym coś polecać, ale nie wiem, czy dany program spełni twoje wymagania odnośnie importu katalogów... Zaproponuje coś innego, nie do końca program pocztowy, ale można w nim dodać konta pocztowe, to wygląda w zasadzie jak korzystanie z danego konta pocztowego przez przeglądarkę. Sam obecnie korzystam z tej aplikacji na komputerach. Mowa o programie Ferdium, który jest całkowicie darmowy. Więcej o nim w linku niżej:

https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/franz-i-ferdi-multikomunikatory

Dzięki, wygląda ciekawie, czy on ma możliwość dodania wielu kont i wszystkich razem widocznych w bocznym panelu? Jak z importem i exportem poczty przy reinstalacji Wina? sprawdzałeś może?

Tak, ma możliwość duplikowania kont i logowania się w każdym z osobna innym loginem, ja dla przykładu ma  konto Gmail od żony i swoje w aplikacji.

Co do importu, tak sprawdzałem, masz konto, to się wszystkie wtyczki po zalogowaniu załadują, tak samo na nowym urządzeniu, nie mniej do kont w serwisach już musisz osobno się logować, co zrozumiałe. Potem masz wszytko tak jak gdzie indziej, bo apka to w zasadzie zbiór usług webowych aplikacji. Więc to tak jakbyś przez przeglądarkę logował się do każdej usługi, tylko że tu masz od razu wszytko na miejscu i w jednym miejscu. Czasami tylko musisz gdzieś do jakiejś usługo odświeżyć logowanie, np. do GG.

19 godzin temu, Illidan napisał(a):

Tak, ma możliwość duplikowania kont i logowania się w każdym z osobna innym loginem, ja dla przykładu ma  konto Gmail od żony i swoje w aplikacji.

Co do importu, tak sprawdzałem, masz konto, to się wszystkie wtyczki po zalogowaniu załadują, tak samo na nowym urządzeniu, nie mniej do kont w serwisach już musisz osobno się logować, co zrozumiałe. Potem masz wszytko tak jak gdzie indziej, bo apka to w zasadzie zbiór usług webowych aplikacji. Więc to tak jakbyś przez przeglądarkę logował się do każdej usługi, tylko że tu masz od razu wszytko na miejscu i w jednym miejscu. Czasami tylko musisz gdzieś do jakiejś usługo odświeżyć logowanie, np. do GG.

Ciekawa opcja, mnie chodzi  to czy nie rozsypują się katalogi. Nie bardzo wiem jak to działa. Czy katalogi tworzą się bezpośrednio w programie i potem przed reinstal;ką systemu mogę sobie zrobić backup katalogów i po reinstalce wgrać wszystko?