Anonim2 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Test ochrony przed zagrożeniami 0-day: http://malwareresearchgroup.com/malware-tests/flash-test-results/ Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Dziwny test i nie sprawiedliwy. Czemu niektóre programy poddawane były testom np. na 8 zagrożeniach a inne na 40?? Wszystkie powinny na takiej samej ilości, jednakowo a nie,że jeden jest inaczej traktowany od drugiego , nie jest wiarygodny . Teraz można gdybać jak spisałby się BluePoint Security gdyby testowany był na 40 samplach a nie na 28 czy pozostałe by oblał czy wszystkie zablokował czy ich część tylko, tak samo Coranti, wykrył 8/8 czyli 100% a jakby dodać 32 więcej ciekawe czy miałby 100% czy 50%. Sami wprowadzili laboranci za dużo niedomówień Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Likwi ma rację...z niejakim zdziwieniem czytam te wyniki, bo w opisanej metodologii nijak nie jest wytłumaczone, czemu aplikacje nie były testowane na wszystkich 40 malware wymienionych na samym dole. Wynika z tego, że jakiś kaprys?...zamierzone działanie?...ale wtedy jak z rzetelnością testów? Dla mnie bez sensu... Odnośnik do komentarza
sphere Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A mi się wydaję że to ma być jakiś dłuższy test. Choć to tylko moje zgadywanie, na podstawie dwóch zdań z tej stronki, Current overall results for MRG Flash Test Project 2011 oraz Tests performed 24h later will not be listed in the results table. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgadzam się z Wami, że test jest trochę niejasny, ponieważ Coranti, BluePoint, PC Tools i Zemana były testowane na mniejszej ilości próbek. Nie rozumiem też do końca "passed". W przypadku DefenseWalla chodzi prawdopodobnie o to, że na 40-stu próbkach niczego nie wykrył (ponieważ nie posiada skanera) ale też niczego nie przepuścił. Jednak w przypadku antywirusów nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Coranti dopiero niedawno doszedł do testowanej stawki, a BluePoint Security kilka razy nie był sprawdzany. Co do reszty z mniejszą ilością prób nie wiem dokładnie, ale pewnie sytuacje były podobne. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi