WooleS Opublikowano 26 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września Problem pojawił się po zakupie nowych słuchawek i DAC'a do nich. Co jakiś czas następuje jakby jakaś przerwa w dostarczaniu energii na krótką chwilę (może na 10 ms dźwięk znika). Dodatkowo czasem przy odtwarzaniu dźwięków systemowych czasami występują dziwne artefakty (zamiast normalnego dźwięku jakby skrzypienie). Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 27 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września Sprawdż te słuchawki na innym komputerze, u kolegi, czy swoim jak masz. Co to za model słuchawek? Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 27 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września Audio-Technica ATH-AD900X Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Zaktualizuj sterownik do karty dźwiękowej w komputerze. Sterownik pobierz najlepiej ze strony producenta pyty głównej, czy lapka, Ewentualnie zobaczyć darmowy program do aktualizacji sterowników, może wyszuka, przy okazji zaktualizować i inne, jak do płyty głównej. Zobacz do tego celu darmową aplikację "Driver Cloud". Co jeszcze możesz sprawdzić... w menedżerze sterownika jak się da możesz zmienić specyfikację wyjścia audio, np zamień ta z mikrofonem na podłączenie słuchawek i zobacz jak jest, po podłączeniu do tego portu, bo może masz uszkodzone wyjście słuchawkowe. Zobacz to na zdjęciach na moim przykładzie: Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 3 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Dziękuję za porady, do końca tygodnia nie mam dostępu do komputera, dam znać czy jest poprawa po ich zaimplementowaniu. Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 8 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Więc tak... Poinstalowałem sterowniki ze strony producenta płyty głównej ale problem ciągle występował, ale postanowiłem że wepnę słuchawki bezpośrednio w wyjście audio płyty głównej (jak wspominałem wcześniej, ze słuchawkami kupiłem dac'a, dragonfly cobalt, którego wpina się w port USB) i wygląda na to że problem zniknął. Dochodzę zatem do wniosku, że problem leży albo w samym przetworniku albo są jakieś problemy z usb. Żeby wyeliminować pierwszą możliwość postaram się poużywać ważki z telefonem (w zestawie jest przejściówka na usb-c). Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 9 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października Ok, czyli tak jak sugerowałem, abyś wpierw sprawdził słuchawki na innym sprzęcie. Jakoś źle zrozumiałem... wydawało mi się, że masz je na Jack'a, przepraszam. Zobacz w takim razie czy nie ma jeszcze jakiegoś sterownika do słuchawek, na stronie ich producenta, aczkolwiek w to wątpię. Problemy z USB też mogą być, dlatego też ważne jest przetestowanie innych portów w komputerze USB. Także testuj i daj znać, co ustaliłeś. Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 10 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października Winowajcą okazały się porty USB, sprawę załatwił zakup aktywnego hub'a i z niego zasilenie przetwornika. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Ok, jest jeszcze jedna rzecz jaką możesz zrobić. Aktualizacja sterowników do płyty głównej, możliwy że są też jakieś do USB a nawet całego BIOS. Czy znajdziesz nowsze wersje tych sterowników, to musisz sprawdzić na stronie producenta płyty głównej. Możesz też zobaczyć czy aktualizacji nie wyszuka jakiś program do tego jak np. darmowy "Driver Cloud". Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 12 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Po aktualizacji sterowników zniknął mi dźwięk w systemie. Nawet po tym jak je odinstalowałem ciągle to samo... W międzyczasie zmieniłem coś chyba w usłudze "Windows Audio", czy możesz potwierdzić że takie ustawienia są prawidłowe? Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 12 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Update: Jednak moje zabawy z windows audio chyba były przyczyną, problem rozwiązała zmiana sposobu logowania jak na screenie: Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Ok, czyli jest już ok? Jak działają słuchawki? Dokładnie ma być tak, jak masz na zdjęciu wyżej, czyli to konto, aby wszystko działało prawidłowo. Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 13 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Wygląda na to, że wszystko działa prawidłowo. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Ok, cieszę się, że już wszystko ok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi