Jony Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam, jestem kolejna osobą z infekcją qooqle.com Korzystam głównie z przeglądarki Firefox. Używam Win 7 Profesional, kacperskiego jako antivira i ccleaner do sprzątania śmieci. Poniżej linki do plików z OTL OTL.TXT EXTRAS.OTL W otl wkleiłem jakiś pierwszy lepszy skrypt, dopiero później przeczytałem że to nie było zbyt rozsądne. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = "http://www.qooqlle.com/" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "qooqlle" FF - prefs.js..browser.search.useDBForOrder: true FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://www.qooqlle.com/" [2011-04-10 15:29:32 | 000,001,860 | ---- | M] () -- C:\Users\Marcin\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ivqgg6ro.default\searchplugins\search.xml O4 - HKLM..\Run: [csrs] File not found O4 - HKLM..\Run: [svhost] C:\Program Files\Common Files\svhost.exe () O4 - HKLM..\Run: [winloqon] File not found :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Odnośnik do komentarza
Jony Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Dziękuje za pomoc, qooqlle usunięty. Poniżej linki: OTL.TXT EXTRAS.TXT Pozdrawiam, Jony Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) W takim razie wykonaj czynności końcowe: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Wykonaj obowiązkowe aktualizacje: An unknown product (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 8.0.7600.16385) "Mozilla Firefox (3.6.16)" = Mozilla Firefox (3.6.16) Uzupełnij system o SP1+IE9 i zaktualizuj Firefox: KLIK. 3. Wyzeruj stan przywracania systemu: KLIK Edytowane 19 Października 2011 przez picasso 12.05.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi