xantos Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) rozwiązany - odświeżyłem system. Witam, Windows 11 problem występuję już długi czas, ale teraz wróciłem do tematu bo chcę zainstalować ubuntu na wsl. Najpierw myślałem że to problem z wsl, ale udało mi się go odinstalować i zainstalować na nowo, i problem i błąd występuje gdy wsl chce pobrać ubuntu ze sklepu. Dostaje wtedy: wsl --install -d Ubuntu Installing: Ubuntu An error occurred during installation. Distribution Name: 'Ubuntu' Error Code: 0x80070422 przy próbie instalacji ze sklepu bezpośrednio czegokolwiek: przy czym oczywiście windows jest legalny. próbowałem już np.: Get-AppxPackage *Microsoft.WindowsStore* | Remove-AppxPackage Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} Get-AppxPackage -AllUsers | foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} wsreset.exe sfc /scannow DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ale nic nie zadziałało. Proszę o podpowiedź jak rozwiązać ten problem. Edytowane 4 Sierpnia przez xantos rozwiązany Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Ok, rozwiązane, może jeszcze w takim razie powiedz, jak sobie poradziłeś? Odnośnik do komentarza
xantos Opublikowano 5 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Ściągnąłem instalkę windowsa, nagrałem na USB, uruchomiłem plikiem setup.exe w exploratorze plików, wybrałem opcję zachowaj pliki osobiste i ustawienia i dałem zainstaluj. I mam odświeżony system i poprawnie działa wsl. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Ok, dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi