tomcio Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam! Program TuneUp Registry wykrywa 2 problemy: Pinned Site Shortcut -------------------- Klucz "HKEY_CLASSES_ROOT\IE.AssocFile.WEBSITE\ShellEx\ContextMenuHandlers\{90AA3A4E-1CBA-4233-B8BB-535773D48449}" odnosi się do nieistniejącego identyfikatora klasy CLSID "HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{90AA3A4E-1CBA-4233-B8BB-535773D48449}". Pinned Site Shortcut -------------------- Klucz "HKEY_CLASSES_ROOT\Microsoft.Website\ShellEx\ContextMenuHandlers\{90AA3A4E-1CBA-4233-B8BB-535773D48449}" odnosi się do nieistniejącego identyfikatora klasy CLSID "HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{90AA3A4E-1CBA-4233-B8BB-535773D48449}". i nie moze sobie poradzic z usunieciem,probowalem recznie lecz wyskakuje mi komunikat: Nie mozna usunac jednego klucza lub wiecej kluczy Access denied(5),nie wiem jak sobie poradzic z tym,a moze zamiast usuwac klucze znalezc ten identyfikator? Nawet nie wiem o co tu chodzi z tym identyfikatorem poprostu jestem zielony w tym temacie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Nie mozna usunac jednego klucza lub wiecej kluczy Access denied(5) No tak, a czy masz uprawnienia, by usuwać klucz? Czyli: czy regedit jest w trybie Uruchom jako Administrator, a jeśli tak to czy do tych kluczy Twoje konto / Administratorzy mają dostęp? Na forum jest opisane jak się przyznaje uprawnienia dla kluczy: KLIK. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Tak samo, jak tutaj: https://www.fixitpc.pl/topic/2163-zmiana-uprawnien-rejestr/ Znajdujesz kluczyk, prawym na niego, wybierz Uprawnienia. Nadajesz sobie pełną kontrolę do niego, potem go usuwasz. Oczywiście wszystko z konta z uprawnieniami admina. Jeśli się nie uda to z Uprawnienia -> Zaawansowane -> Właściciel przejmujesz go na własność. EDIT: Spóźniony. Odnośnik do komentarza
tomcio Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 No tak, a czy masz uprawnienia, by usuwać klucz? Czyli: czy regedit jest w trybie Uruchom jako Administrator, a jeśli tak to czy do tych kluczy Twoje konto / Administratorzy mają dostęp? Na forum jest opisane jak się przyznaje uprawnienia dla kluczy: KLIK. Poszlo jak po masle,serdeczne dzieki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi