Fizren Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam. Mam mały problem, a mianowicie gdy próbuje zapisać film w Windows Movie Maker wyskakuje mi ten błąd (załącznik). Wcześniej nie było tego problemu. Wszystkie pliki są na miejscu, miejsca jest dużo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Może to ten przypadek: KB814836. Wprawdzie artykuł jest pod XP, ale zasady z RAM powinny być takie same. Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Nie, to raczej nie jest problem. Mam 4GB RAM-u. Nie wiem, ale może przeinstalować go? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam 4GB RAM-u. Ale ile z tego jest dostępne w sposób rzeczywisty w momencie zapisu video na dysk i jak wielkie video jest? To system 32-bit czy 64-bit? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Wiem, że błąd jest związany z RAM-em, ale czy filmu nie zapisujesz czasem na partycji FAT32? I jakiej wielkości jest ten film? Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam system Windows 7 64-bit. Według informacji waży ponad 300MB, bo chce zapisać w jakości HD. Ale wcześniej również zapisywałem taki film. Nie było problemów. Spróbowałem przekonwertować film (.avi), który waży, UWAGA, ponad 500MB. Po przekonwertowaniu ważył 30 MB, ale i to nie pomogło. Zaczęło zapisywać i przy 2% ten sam błąd. Ram - aktualnie przydzielono 3956 MB Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Która to wersja Movie Maker? Znalazłam jeszcze takie coś: KLIK. Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 2.6 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 No to jeszcze sprawdź problem z typem enkodowania: KLIK. PS. A następca tego programu Windows Live Movie Maker z pakietu Windows Live nie podchodzi? Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam ten windows live mm. A co do tego linku. Nie jestem zbyt dobry z angielskiego. Wogóle mi to nie idzie... OOO...ten Windows Live Movie Maker ma te same funkcje, sprawdziłem. Jest nawet lepszy od zwykłego. W sumie to problem rozwiązany. Wielkie dzięki =] Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Nie jestem zbyt dobry z angielskiego. Wogóle mi to nie idzie... Tłumacząc co tam jest napisane: Uruchamiasz konwerter WinFF. Przyciskiem "Add" dodajesz video, które stanowi problem. Ustawiasz parametry konwersji: Convert To... = wybierz "Microsoft" (to może być też pod nazwą WMV) Preset = wybierz "WMV2 Generic" Output Folder = wybierz lokalizację zapisu (inną niż ta, gdzie aktualnie siedzi ten plik). Zaczynasz konwersję przez oczywisty "Convert". Nowy przekodowany plik importujesz do Windows Movie Maker. Gość tam jeszcze taką notkę załączył, że niektóre pliki wymagały u niego powtórzenia tego aż dwa razy na jednym pliku. EDIT: OOO...ten Windows Live Movie Maker ma te same funkcje, sprawdziłem. Jest nawet lepszy od zwykłego. W sumie to problem rozwiązany. Dopisałeś ten wątek. Czy to oznacza, że wersja Live nie ma żadnego problemu z tym samym plikiem? . Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Tak. Windows Live Movie Maker jest nawet wygodniejszy. Żadnych problemów nie miałem. Dzięki za pomoc. Na razie dam sobie spokój z Windows Movie Maker =] Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi