KrystianTECH Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca (edytowane) Witam, Zakupiłem słuchawki QCY T13X i adapter BT 5.0 i spotkałem się z takim problemem że słuchawki mają mikrofon przez co gdy system zaczyna go używać a mam do tego zewnętrzny krawatowy i pojemnościowy RODE to mikrofon ze słuchawek dalej był aktywny przez co słuchawki włączały tryb rozmowy w którym raz że trzymają mniej czasu to jeszcze ich dźwięk jest strasznie płaski i aż boli w uszy... Irytowało mnie to przełączanie się trybów w nich więc znalazłem rozwiązanie, przeszukałem cały rejestr Windows 10 i Windowsa 11 iiiii.... znalazłem więc jeśli ktoś potrzebuje rozwiązania problemu tego samego co mam ja to proszę oto co trzeba zrobić... Aby wyłączyć funkcję Handsfree-Telephony w systemie Windows 10 i 11 dla swoich słuchawek Bluetooth QCY T13 X, wykonaj poniższe kroki: WERSJA WINDOWS 11 Połącz słuchawki z komputerem Windows 11. Otwórz Ustawienia systemu Windows 11. Wybierz kategorię Bluetooth i urządzenia z lewej strony. Kliknij Urządzenia. Przewiń w dół i kliknij Więcej urządzeń i drukarek. To otworzy stronę Urządzenia i drukarki w Panelu sterowania. Kliknij prawym przyciskiem myszy na urządzeniu QCY 13X i wybierz Właściwości. Przejdź do zakładki Usługi. Następnie wyłącz: -JL_SPP -Port Szeregowy (SPP) `JL_SPP` -Telefon Głośnomówiący Teraz Wersja dla WINDOWS 10 Połącz słuchawki z komputerem Windows 10. Włącz Panel Sterowania i przejdź zgodnie z poradnikiem Wybierz Sprzęt i Dźwięk następnie Urządzenia i drukarki Kliknij prawym przyciskiem myszy na urządzeniu QCY 13X i wybierz Właściwości. Przejdź do zakładki Usługi. Następnie wyłącz: -JL_SPP -Port Szeregowy (SPP) `JL_SPP` -Telefon Głośnomówiący Kliknij Zastosuj, a następnie OK. To tyle, problem został rozwiązany teraz możecie używać QCY T13X jako zwykłe słuchawki w Windows bez opcji głośnomówiący "połączenie telefoniczne". Jeśli chcecie cofnąć zmiany wystarczy podążać zgodnie z poradnikiem i włączyć wyłączone opcje... Opcje są wprowadzane tylko w systemie Windows 10 i 11 więc słuchawki z telefonem będą działać tak jak wcześniej... Pozdrawiam! Edytowane 3 Lipca przez picasso Reklamy własnego Instagrama zabronione. Usuwam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi