Skocz do zawartości

Prośba o sprawdzenie logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Czyszcząc nieużywane pliki/programy natrafiłem na podejrzany "program" - gpedt.msc 1.0 by Richard, wywaliłem to ręcznie, ale i tak bardzo bym poprosił o sprawdzenie logów, może dostrzeżecie coś niepokojącego. MBAM, ADWcleaner nic nie wykrywa. Druga sprawa to zauważyłem sporo kosmetyki, poproszę w usunięciu "resztek".

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Addition.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Witaj @Gunnar

Program, o którym piszesz mógł się dostać do komputera nieumyślnie podczas instalacji innego programu.

Ogólnie dodatkowy edytor Zasad Grupy nie jest potrzebny w systemie Windows 10 Pro

Ma własny GPEdit.msc

Zróbmy oczyszczanie za pomocą FRST. Masz pozostałości po Comodo w Zabezpieczeniach Windows.

Uruchom FRST. Z klawiatury CTRL+Y, zostanie utworzony plik tekstowy. Wklej do pliku treść :

Pokaż ukrytą zawartość

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Z klawiatury CTRL+S, by zapisać zmiany. Następnie w oknie FRST klik w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu.

W tym samym katalogu skąd uruchamiono FRST powstanie plik fixlog.txt.

Pozdrawiam serdecznie
Juliusz