Przemo15PL Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam. Od kilku tygodni mam problem z odtwarzaniem plików .avi w Windows Media Player 11. We wszystkich innych odtwarzaczach ten film działa a w WMP 11 nie chce. Żadnych nowych kodeków itp. nie instalowałem ani nie odinstalowywałem. Ktoś wie może w czym może być problem? Dodam, że podczas próby odtworzenia filmu w WMP 11 wyskakuje błąd, że program WMP napotkał problem podczas odtwarzania filmu i muszę WMP zamknąć. Mój system to Win XP HE SP3 ze wszystkimi aktualizacjami i kodeki to: Ace Mega Codecs Pack. Może warto byłoby przeinstalować na coś innego? Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Czy WMP nie odtwarza wszystkich filmów AVI, czy tylko jakiegoś konkretnego? Czy odtwarza inne formaty video? Możesz podejrzeć parametry filmu tj. jakim kodekiem jest zakodowany w aplikacji MediaInfo. A co do kodeków, te Twoje to są stare, datowane na 2004 rok. Najlepiej było by je odinstalować i zamontować zestaw FFDShow + Real Alternative + AC3 Filter. Nie instaluj innych kodek packów. Ale wg mnie najlepszym wyjściem jest instalacji odtwarzaczy z wbudowanymi kodekami. Sam korzystam z zestawu GOM Player + Real Alternative + AC3 Filter. Zestaw odtwarza wszystkie popularne formaty. Odnośnik do komentarza
Przemo15PL Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A po deinstalacji AceMegaCodecsPack i restarcie trzeba jeszcze jakiś program uruchomić, żeby skasować resztki po AceMegaCodecsPack, które zostały? Pytam, bo nie chcę, aby był konflikt pomiędzy pozostałymi plikami starych i nowych kodeków. Planuję zainstalować K-Lite Codec Pack Standard. Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Możesz użyć CCCP Insurgent, który ma opcję wykrywania AceMegaCodecsPack i wskaże pozostawione pliki / filtry. Menu Tools >>> Advanced. Uaktywni się sekcja, która umożliwia wyrejestrowanie pozostawionych filtrów. Z lewej strony masz tez lokalizacje plików na dysku, które możesz usunąć. Z instalacją i deinstalacją kodek-packów jest różnie, bo jak się przedobrzy to da to odwrotny efekt >>> nie odtworzysz plików multimedialnych. Nie daję gwarancji, że instalacja kolejnego kodek-packa rozwiąże problemy i czy wszystko będzie OK. Osobiście nigdy bym tego nie instalował. Jestem zwolennikiem odtwarzaczy z wbudowanymi kodekami, nie używam WMP. Kilka dni temu przetestowałem odtwarzacz PotPlayer (kontynuacja KMPlayer) i jestem pod wrażeniem. Odtwarza wszystkie formaty bez konieczności instalacji dodatkowych kodeków (wyjątkiem są RealMedia), w tym AC3 Filter. Dodatkowo wspiera wszystkie formaty napisów. Ale wybór należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza
Przemo15PL Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Sory, że tak późno się odzywam (po prawie równym miesiącu), ale chciałem poinformować, że przeinstalowałem kodeki na K-Lite Codec Pack i WMP znowu zaczął odtwarzać filmy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi