kerpal Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Witam, mam lekki problem z systemem, po włączeniu odpala się przeglądarka Chrome oraz jakaś strona zablokowana przez AdBlocka. Patrzyłem w AUTORUNS oraz w menagerze i nic nie ma że ma się Chrome uruchamiać. Nie mogę tego zlokalizować... Zauważyłem że jeszcze odpala się wiersz poleceń CMD, po tym dopiero przeglądarka z zablokowaną stroną. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Są resztki po ruskiej infekcji, i to one powodują opisany przez Ciebie problem. . Uruchom FRST. Skopiuj to poniższe: (ale nigdzie nie wklejaj tego!) - FRST sam znajdzie "fixlist" w schowku systemowym Spoiler START:: CreateRestorePoint: HKU\S-1-5-21-3066628177-3940417141-1085069035-1001\...\Run: [LukeMike] => cmd.exe /c start www.exinariuminix.info (Brak pliku) Task: {915F7776-FC8B-4C96-9EA6-FB959662788C} - System32\Tasks\LukeMike => C:\Windows\system32\cmd.exe [289792 2023-10-11] (Microsoft Windows -> Microsoft Corporation) -> /c REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /f /v LukeMike /t REG_SZ /d "cmd.exe /c start www.exinariuminix.info" <==== UWAGA HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot => "AlternateShell"="" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\AutorunsDisabled => "AlternateShell"="cmd.exe cmd.exe" EmptyEventLogs: EmptyTemp: END:: W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Napisz, czy problem znikł? jessi Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 14 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Już wcześniej wyłączyłem w autoruns ten wiersz poleceń, chyba jest ok, wrzucam log. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Fix się prawidłowo wykonał. Skoro piszesz, że jest OK. to znaczy, że jest OK. jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi