Sotapo Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 Dzien dobry, Tak jak w tytule, komunikat o bledach dysku jakichs sie pojawil, PO restarcie brak mozliwosci automatycznej naprawy... Haslo do konta administratora by zrobic chkdsk w tajemniczy sposob nie dziala jak i tryb awaryjny... I przestalem kombinowac bo zalezy mi jednak na tym by zawartosc dysku pozostala... a bledy podejrzewam ze pojawily sie po samej instalacji gierki z amazon, natomiast do czasu restartu (kilka godzin pozniej) system działal ok... Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 No to raczej wygląda na awarię dysku, niekoniecznie spowodowaną instalacją gry. Masz w domu jakiś system ratunkowy, z którego można by było zbuootować komputer i zobaczyć stan dysku? Spróbować się do niego dostać? Mam na myśli jakiś Linux LiveCD. Odnośnik do komentarza
Sotapo Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 mam jedynie media creation tools do instalacji niedawnej win10. Choc nie wiem czy spelnia to te sama funkcje. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 No nie, tym za bardzo nie zdziałasz nic.masz możliwość pobrania gdzieś Ubuntu i przygotowania Pendrive do zbootowania komputera z niego? Instalkę Windows masz? Co się dzieje jak masz ten błąd, możesz uruchomić odzyskiwanie i CMD? Spróbować przywrócić system do punktu wstecz, kiedy działał? Odnośnik do komentarza
Sotapo Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 No z pendrive z Ubuntu jest klopot, nie mam takiej mozliwosci. Instalka win - no to spelnia te funkcje media creation tool, z tego robilem instalke na czystym dysku (w kazdym razie nie chce pozbywac sie teraz tego co mam) Do cmd moglbym wejsc, tak samo zrobic przywracanie systemu (o ile mam takie punkty) - tylko ze nie moge sie zalogowac bo nie dziala haslo i nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Aby przywrócić system też prosi o hasło? Próbowałeś się logować? Na konto Microsoft także? Nie bardzo rozumiem tu co ma.do.problemu Creation Tool i instalacja na czystym dysku? Próbujesz wejść do systemu, czy instalujesz system na innym czystym dysku? Odnośnik do komentarza
Sotapo Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 (edytowane) Probuje wejsc do systemu oczywiscie, no to w takim razie nie mam instalki windowsa. No tak, wchodzac w wiersz polecen i przywracaniu systemu to chce haslo, a haslo admina nie dziala, do Microsoft wpisywane tez nie (a na stronie Microsoft wlasnie ono dziala) Edytowane 2 Września 2023 przez Sotapo Literowki Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Dobrze by było zaopatrzyć się w instalację systemu. I w ogóle w jakiś system ratunkowy, który można by było wgrać na Pandrive. Zalecam też zacząć tworzyć backup systemu raz na jakiś czas na takie właśnie ewentualności. W takim razie za bardzo nie ma wielu opcji. Można próbować obejść hasło,ale nie wiem czy się da i nie jest one wynikiem uszkodzenia systemu. Jaki konkretnie Windows padł, 10? Co z opcją resetu systemu do ustawień początkowych z opcją zachowania danych? Odnośnik do komentarza
Sotapo Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Caly czas mowa o Win10. No jest opcja 'resetuj ustawienia do stanu poczatkowego' ale nie klikalem nawet Bo nie wiem czy bedzie opcja wyboru zachowania danych czy nie. Co do backupu systemu - no tak jak pisalem, moze byc taki plik tylko ze tutaj jest kwestia tego ze nic nie moge zrobic bo nie dziala haslo. Bede musial znalezc jakas kafejke w takim razie o ile istnieja takie albo prosic sie kogos o to by sciagnal mi instalke .. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Zawsze jest opis wyboru, zachować dane. Tylko musisz dobrze czytać i kliknąć na ekranie. Co do hasła jeszcze, próbowałeś nic nie wpisywać? Instalkę pobierz sam na telefon, zainstaluj aplikację Ventoy i zrób bootowalny Pendrive podłączając go do telefonu przez OTG, podam ci tu jeszcze dwa tematy, może się przydadzą... https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/usuwanie-zapomnianego-hasła-do-konta-w-windows-10-11 https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/sprzęt/tworzenie-multibootawalnego-pendive-z-różnymi-systemami-windows-linux Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi