sopranos Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Witam wszystkich, Pierwszy raz postanowilem zakupić mysz bezprzewodową i... mysz wydaję się byę w porządku natomiast problem powstaje po wyłaczeniu PC. Po ponownym uruchomieniu PC mysz zdaję się być połączona z Donglem ale USB/Windows nie widzi dongla? Aby ponownie mysz zaczeła poruszać sić po ekranie doszedłem do tego iż muszę fizycznie wyciagnąć Dongle z portu USB i ponownie go tam włozyć. Czy to jest normalnie i jak pozbyć sić problemu tak abym nie musiał tego(wyciągać i wkładać dongle) robić po każdym restarcie PC? Dziekuję z góry jeżeli ktoś rozumie problem. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 A jak jest jak nie masz podłączonego Dongle, tylko samą mysz? Jaka to mysz bezprzewodowa? Nadajnik masz podpięty do USB w komputerze? Bo według opisu, wygląda to tak, jakby po wyłączeniu komputera mysz łączyła się z Dongle i była z nim połączona, dlatego po ponownym włączeniu komputera automatycznie już się z nim nie łączy. Odnośnik do komentarza
sopranos Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Mysz tylko łączy się przez Dongle, są 2 opcje Bluetooth i 2Gh, zawsze łączę się z dongle poprzez 2gh. Natomiast sam Dongle jest podłączony do porty USB z tyłu komputera i tak jak wspominałem za kazdym uruchomieniem systemu muszę go poprstu wypiąć i wpiąć ponownie. Myszka to SteelSeries Rival 3 Wireless. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Spróbuj przez Bluetooth. Odnośnik do komentarza
sopranos Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Próbowałem, to samo. Tylko że problem polega na tym iż chciałbym móc korzystać z myszki w trybie 2.4hz Odnośnik do komentarza
iJuliusz Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Witaj sopramos Sprawdź, czy wyłączenie Zarządzania energią rozwiąże problem W Menedżerze urządzeń w sekcji Urządzenia interfejsu HID 1 odszukaj podłączoną mysz 2 Zakładka Zarządzanie energią 3 Odznacz 4 Ja mam mysz kablową, ale warto sprawdzić, które urządzenia pojawiają się przy 5 , gdy odłączysz i podłączysz Dongla tam również zmień ustawienie Zasilania Pozdrawiam serdecznie Juliusz Odnośnik do komentarza
sopranos Opublikowano 16 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Witam Cię Juliusz, Dziękuję za poradę. Zastosowałem się do poleceń aczkolwiek to nie było przyczyną tego że windows po prostu nie widzi myszy po restarcie PC. Załącze screeny z Menagera Urządzeń przed i po odłączeniu Dongla, może coś podpowiedzą. PRZED: PO: Nadmienię też, że w obecnej sytuacji w której muszę przepinać Dongla, jest on Podpięty do portu USB w Klawiaturze - ten port ma osobny kabel który jest wpięty z tyłu PC port USB. Dziękuję z góry za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi