wiabek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Witam. Jak w temacie - nie mogę zainstalować aktualizacji Windows 10. Ostatnia udana to 31.10.2022r. Aktualizacje sterowników przebiegają bez problemu (ta z dzisiaj to wina pracy na baterii poniżej 40%), również dotyczące narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania. Wynik polecenia DISM - klasa niezarejestrowana. SFC - też z błędem (również w środowisku WinRE). Trustuinstaller w trybie uruchamiania ręcznego (włączony). Proszę o pomoc. Dziękuję. Odnośnik do komentarza
wiabek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Ostatnia z prób. Dodam że nie mogę również zainstalować za pomocą Asystenta Aktualizacji. Odnośnik do komentarza
amp Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zainstalowały się poprawki win 10?, najnowsza wersja to chyba 22H2 (19045.3086). Komputer spełnia wymagania win 11? Pobierz iso, win 11 zrób pena rufusem, skopiuj jego zawartość na dyski spróbuj z pliku setup zainstalować. Nie chcę cię martwić ale już się spotkałem z takim przypadkiem gdzie się nie dało zaktualizować systemu z win 10-11 a próbowałem różnymi sposobami, pozostaje instalacja 11 na czysto. W wierszu polecenia uruchomionym jako admin nie powinno być czasem DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth zamiast DISM.exe? Możesz też spróbować zresetować WU, był gdzieś dostępny taki skrypt do tego WUReset. Odnośnik do komentarza
wiabek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Moja wersja 19045.2193. Resetowałem WuReset2.0 - nic nie dało. Dism.exe - koniecznie. Niestety też skłaniam się powoli do czystej instalacji - dużo backup'u do zrobienia... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi